Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Ioniq 6: Εν αρχή ην η αεροδυναμική

Hyundai Ioniq 6: Εν αρχή ην η αεροδυναμική

H κορεατική φίρμα δίνει μια πρώτη… αφαιρετική γεύση από την έκδοση παραγωγής του Ioniq 6 η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Ιούλιο

Πριν περίπου δύο χρόνια η Hyundai παρουσίασε το Prophecy, ένα γοητευτικό πρωτότυπο με την μορφή ενός τετράθυρου coupe, προπομπό του νέου μέλους της γκάμας των Ioniq. Πλέον η έκδοση παραγωγής του μοντέλου που θα υιοθετήσει τα διακριτικά Ioniq 6 βρίσκεται στην τελική ευθεία και η Hyundai δίνει μια πρώτη γεύση με ένα αφαιρετικό σκίτσο που προφανώς εστιάζει στην αεροδυναμική έμφαση που έχει δοθεί στο νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Προσπερνώντας το αφαιρετικό σκίτσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακριβώς για λόγους που σχετίζονται με την αεροδυναμική, οι μηχανικοί της Hyundai αποφάσισαν στην πορεία εξέλιξης του μοντέλου να αυξήσουν κατά περίπου 2,0 εκατοστά το μήκος της έκδοσης παραγωγής, ανασχεδιάζοντας παράλληλα τους προφυλακτήρες.

Σε ο,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, το Ioniq 6 θα βασιστεί στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP η οποία στην περίπτωσή του θα υιοθετήσει μπαταρία 77,4 kWh στα πρότυπα του ομογάλακτου KIA EV6 όπου η αυτονομία φλερτάρει με τα 530 χλμ. Κατ΄αναλογία, η κορυφαία έκδοση του Ioniq 6 αναμένεται να υιοθετήσει ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ με ισχύ που θα υπερβαίνει τους 320 ίππους και θα εξασφαλίζει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί η Hyundai, το Ioniq 6 θα είναι διαθέσιμο και σε πιο προσιτές εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοση κοντά στους 170 ίππους και αυτονομία που θα ξεκινά από περίπου 480 χλμ.

Επίσης όπως είναι ήδη γνωστό οι Κορεάτες έχουν στα σχέδιά τους μια hot έκδοση με τα διακριτικά N για το Ioniq 5 και παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να κλειδώσει κάτι αντίστοιχο με αντικείμενο το Ioniq 6, αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχης τεχνολογικής βάσης KIA EV6 διαθέτει ήδη στην γκάμα του την έκδοση GT με συνδυαστική ισχύ 585 ίππων.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024