Σύντομη αποδείχθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του Ιστμπουρν, με την Ανχελίνα Καλίνινα να… φράζει τον δρόμο της Ελληνίδας τενίστριας. Η Ουκρανή επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-4) και απέκλεισε τη συμπατριώτισσά μας, η οποία πλέον στρέφει το βλέμμα της στο Γουίμπλεντον, που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα (27/6).
Η Μαρία παρότι πήρε το πρώτο σετ δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με την Ανχελίνα να γυρίζει τούμπα το παιχνίδι και να παίρνει την πρόκριση για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία της στο τουρνουά του Ιστμπουρν και πλέον μαζεύει τις βαλίτσες της για να ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβει μέρος στο τρίτο Grand Slam της σεζόν.
Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι το 2-2, όταν η Μαρία έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2. Στο 9ο γκέιμ έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς της Ουκρανής και με 6-3 πήρε το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 5ο γκέιμ, όταν η Ανχελίνα έκανε μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 3-2. Στο 10ο γκέιμ η Καλίνινα σέρβιρε για να στείλει το ματς σε τρίτο σετ, αλλά η Μαρία έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5.
Η χαρά της Ελληνίδας όμως δεν κράτησε για πολύ. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ η Ανχελίνα έκανε νέο μπρέικ και προηγήθηκε με 6-5 και λίγο αργότερα έκανε το 7-5 και το 1-1 στο παιχνίδι.
Στο τρίτο σετ η Ουκρανή προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ, αλλά η Μαρία ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2. Στο 9ο γκέιμ η Ανχελίνα έσπασε για μια ακόμα φορά το σερβίς της Ελληνίδας και βρέθηκε στο 5-4, με την Καλίνινα να κάνει το 6-4 και να ολοκληρώνει την ανατροπή.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Σε ηλικία 47 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Τζέισον Κόλινς, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Έγινε γνωστός ως ο πρώτος παίκτης του NBA που δήλωσε ομοφυλόφιλος.
Οι Σαν Αντόνιο Σπερς διέλυσαν με 126-97 τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο Game 5 των ημιτελικών της Δύσης, με τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα να πραγματοποιεί μια εμφάνιση για τα βιβλία της Ιστορίας του NBA.
Θύμα μιας ωραίας φάρσας έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη, όπου οι διοργανωτές του Italian Open τον… έπεισαν πως έσπασε ένα αρχαίο κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας!