
Ηλεκτροκίνηση: Ποιος κατασκευαστής προβλέπεται να προσπεράσει την Tesla
Γερμανική απειλή για την εταιρεία του Έλον Μασκ.
Η Tesla πιθανότατα θα χάσει το στέμμα του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλεκτροκίνητων οχημάτων γύρω στο 2024, προβλέπει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θέση θα καταληφθεί από την Volkswagen,
Ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας θα διπλασιάσει την παραγωγή σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα το 2024, εκτιμά η έρευνα του Bloomberg Intelligence.
Λόγω του αυξανόμενου κόστους των μπαταριών και του περιορισμένου δυναμικού παραγωγής, ανταγωνιστές όπως η Ford και η General Motors δεν είχαν οικονομικό κίνητρο να επιταχύνουν την προσπάθεια όπως η Volkswagen.
Ωστόσο η Tesla πιθανότατα θα παραμείνει πρώτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς η Volkswagen εστιάζεται στην Ευρώπη.
Σε περίπτωση περαιτέρω επέκτασής της στην Κίνα, όπως προβλέπει το Bloomberg, η VW θα ασκήσει πιέσεις στην Tesla, η οποία παράγει στην Κίνα δύο μοντέλα της.
Η Tesla, μια από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης, αντιστοιχεί στο 75% των ηλεκτρικών οχημάτων που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Τον Μάρτιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο «gigafactory» της εταιρείας στο Βερολίνο, το οποίο θα παραγάγει 500.000 οχήματα το χρόνο.
- Χαμογέλα και πάλι!: Στην κορυφή της τηλεθέασης τον Απρίλιο
- ΚΚΕ: «Ναι»στην πρόταση για διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής
- Νέες εικόνες μετά την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης στο «Νήσος Σάμος» – Γεμάτο σκουπίδια και νερά
- «Θέμα ημερών να ανακοινώσει την επόμενη ομάδα του ο Σαλάχ»
- Η Σαρλίζ Θερόν πιστεύει στον έρωτα, αλλά όχι στη συγκατοίκηση
- Όταν ο 89χρονος πήγε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – «Η ημέρα πρέπει να είναι συννεφιασμένη»






