Tesla: Βουτιά στο χρηματιστήριο μετά την προειδοποίηση του Μασκ για απολύσεις
Aπαίτησε από όλους τους υπαλλήλους της Tesla και της SpaceX να σταματήσουν την εξ αποστάσεως εργασία
Βουτιά 6% έκανε η μετοχή της Tesla λίγο αφότου έγινε γνωστή η πρόθεση του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Έλον Μασκ, να παγώσει τις προσλήψεις ή ακόμα και να προβεί σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας κατά 10%.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Μασκ έστειλε ένα e-mail στα στελέχη της Tesla λέγοντας ότι είχε ένα «πολύ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και για αυτό ζήτησε περικοπές θέσεων εργασίας.
Διαβάστε επίσης: Έλον Μασκ κατά τηλεργασίας: Γυρίστε στο γραφείο ή φεύγετε από την Tesla
Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, απαίτησε από όλους τους υπαλλήλους της Tesla και της SpaceX να σταματήσουν την εξ αποστάσεως εργασία και να δηλώσουν σε ποιο κεντρικό γραφείο της εταιρείας τους θα εργάζονται για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, η Tesla και οι θυγατρικές της απασχολούσαν 99.290 άτομα σε όλο τον κόσμο έως τα τέλη του 2021.
Απώλειες έως 25% φέτος για τη μετοχή
Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει ηλεκτρικά οχήματα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 25% φέτος εν μέσω μιας ευρύτερης τάσης πώλησης μετοχών στον τομέα της τεχνολογίας.
Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Tesla, βρίσκεται δε αντιμέτωπη με ελλείψεις ανταλλακτικών και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα οποία επιδεινώθηκαν από τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Πάντως η εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει από τη δύσκολη κατάσταση που δημιούργησαν οι αυστηροί περιορισμοί κατά της Covid στη Σαγκάη, και την αναστολή λειτουργίας για αρκετό διάστημα του εργοστασίου της που βρίσκεται στην κινεζική αυτή μεγαλούπολη.
Δυσοίωνες εκτιμήσεις για παραδόσεις οχημάτων
Την Παρασκευή, οι ερευνητές μετοχών της Cowen περιόρισαν τις εκτιμήσεις τους για τις παραδόσεις οχημάτων της Tesla, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, λόγω των επιπτώσεων από τα lockdown στην Κίνα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cowen και αναλυτής Jeffrey Osborne σημείωσε: «Στην Κίνα βρίσκεται η πιο κερδοφόρα εγκατάσταση της Tesla, επομένως βλέπουμε πως η απώλεια 50.000 έως 60.000 οχημάτων μπορεί να μειώσει την κερδοφορία, η οποία θα επιδεινωθεί από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα γιγα-εργοστάσια της εταιρείας στο Βερολίνο και το Όστιν του Τέξας».
Πηγή: OT.gr
- Οι «Εκκλησιάζουσες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περιοδεία
- Συνταξιοδότηση: Ρεκόρ αιτήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2026 – Έφτασαν τις 58.213
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (10/5): Πού θα δείτε τα play offs της Super League και το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ
- Το Iράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην επιτεθούν σε πλοία του – 36 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο
- Το αλάτι κάνει κακό στη μνήμη;
- Η μεγάλη λίστα των λαθών των ξένων διαιτητών που ορίζει ο Λανουά
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
- Ειδικός στην γραφολογική ανάλυση εξέτασε το φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)
























































![Πιτσιρικάς γλιτώνει από ημιφορτηγό και ιπτάμενα συντρίμμια λίγο πριν ανέβει στο σχολικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hug-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442