
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Γκουτέρες για την Ουκρανία
Ο τούρκος πρόεδρος και ο ΓΓ του ΟΗΕ συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες είχε την Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκιά του εξελισσόμενου πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το τουίτ της τουρκικής προεδρίας Γκουτέρες και Ερντογάν στο τηλεφωνικό τους ραντεβού συζήτησαν πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση της «υπό εξέλιξη κρίσης που έχει προκληθεί λόγω του ρωσο – ουκρανικού πολέμου».
President @RTErdogan spoke by phone with UN Secretary-General Antonio Guterres.
The call addressed the initiatives aimed at resolving the ongoing crisis caused by the Russia-Ukraine war.
— Presidency of the Republic of Türkiye (@trpresidency) June 20, 2022
Η Άγκυρα επιχειρεί να εμφανιστεί ως η δύναμη που μπορεί να ισορροπεί, ως επιτήδειος ουδέτερος, ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση.
Σε αυτό το πλαίσιο ο τούρκος πρόεδρος θέλει να εμφανιστεί ως ο διαμεσολαβητής που θα μπορούσε να παίξει ρόλο στον τερματισμό του πολέμου λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες





