Κοροναϊός: Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της «Όμικρον» στοχεύουν στους πνεύμονες – Ανησυχούν οι ειδικοί
Έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία. Τι φοβούνται οι επιστήμονες.
Η έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού στη Βρετανία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες. Μάλιστα, μεγάλος είναι ο φόβος για τις επιπτώσεις των υποπαραλλαγών της «Όμικρον» 4 και 5.
Όπως αναφέρει ο Independent και αναμεταδίδει το iatronet.gr, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον να έχουν εξελιχθεί, ώστε να «στοχεύουν» τον πνεύμονα και θεωρούν πως αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει το επόμενο πανδημικό κύμα.
Αύξηση στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία
Οι εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό έχουν αυξηθεί στα βρετανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).
Οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ερευνούν τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι πιο μολυσματικές και πιο επικίνδυνες από τις προηγούμενες εκδοχές.

- Διαβάστε επίσης: Κοτανίδου στο in: Οι 3 σωτήριες συμβουλές για να προστατευθούμε από την νέα έξαρση του κοροναϊού
Τόσο η Όμικρον 4 (ΒΑ.4), όσο και η Όμικρον 5 (ΒΑ.5) έχουν προστεθεί στη λίστα των υπό παρακολούθηση στελεχών του ιού.
Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι μολύνσεις κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 43% την εβδομάδα μετά τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου και εκτιμάται πως οι δύο νέες υποπαραλλαγές βρίσκονται πίσω από την ξαφνική αύξηση.
Τι ισχύει για την Ελλάδα
Σημειώνεται πως η παρουσία των Όμικρον 4 και Όμικρον 5 έχει επιβεβαιωθεί και στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκε αύξηση των συγκεκριμένων υποπαραλλαγών κατά 145% στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442