Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Αύξηση 45% του ιικού φορτίου στα λύματα - Έρχεται κορύφωση το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου

Κοροναϊός: Αύξηση 45% του ιικού φορτίου στα λύματα – Έρχεται κορύφωση το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου

Τα κρούσματα κοροναϊού είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται

Ο κοροναϊός επελαύνει ξανά στη χώρα, με τα κρούσματα να αυξάνονται. Παρουσιάζοντας πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία ο κ. Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε ότι «εδώ και δέκα ημέρες η αύξηση στα λύματα της Αττικής είναι 45%, διατυπώνοντας την άποψη ότι τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται.

«Έχει παρθεί απόφαση από τον ΕΟΔΥ ότι η παρακολούθηση της δυναμικής στα λύματα θα γίνεται μόνο από τα λύματα», τόνισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ η διασπορά ήταν αναμενόμενη μετά τον εντοπισμό των νέων μεταλλάξεων.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Θωμαΐδης στην ΕΡΤ, η «αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να κορυφωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου», με τον Αύγουστο να έχουμε μια δεύτερη κλιμάκωση της διασποράς.

«Η κατάσταση δεν πρόκειται να είναι χαλαρή ποτέ» είπε διευκρινίζοντας ότι οι επιστήμονες περιμένουν ένα νέο, πιο αποτελεσματικό, εμβόλιο.

Οι υποπαραλλαγές είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές

«Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει, οι υποπαραλλαγές του ιού είναι εδώ, τα ιικά φορτία είναι εδώ» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προσοχή.

«Δεν θέλουμε να ανέβουν οι δύο σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι. Tις επόμενες ημέρες θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και πόσα περιστατικά θα έχουν επιπλοκές ή όχι», τόνισε η γιατρός του ΕΣΥ.

Μιλώντας για τις νέες παραλλαγές του ιού η κ. Παγώνη είπε ότι η Όμικρον 4 είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον 5, γι’ αυτό και θα έχουμε αρκετά κρούσματα: «Θα συνεχίσουμε να έχουμε τα κρούσματα. Θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Και όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν ντρεπόμαστε. Τη μάσκα τη φοράμε».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024