Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Μπακαρί Χέντερσον: Αυτή είναι η ετυμηγορία για τη δολοφονία του

Δίκη Μπακαρί Χέντερσον: Αυτή είναι η ετυμηγορία για τη δολοφονία του

H οικογένεια του άτυχου Μπακαρί Χέντερσον, ζητούσε η κατηγορία να είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ανακοινώθηκε, πριν από λίγη ώρα, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών η απόφασή για τον θάνατο του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, στο Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ένοχοι για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι και ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη ο ένας.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη, όμως ελήφθη κατά πλειοψηφία σε αντίθεση με την πρωτόδικη που ήταν ομόφωνη. Αυτοί που μειοψήφησαν ήταν η Πρόεδρος, μία δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι τάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Προς το παρόν αναμένουμε να ανακοινωθούν οι ποινές αλλά και τα τυχόν ελαφρυντικά.

Να αναφερθεί ότι η οικογένεια του άτυχου Μπακαρί Χέντερσον, ζητούσε η κατηγορία να είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η υπόθεση για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Η μοιραία βραδιά στο Λαγανά

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 ο Μπακαρί μαζί με φίλους του διασκέδαζαν σε μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου όταν για μια φωτογραφία selfie με μια σερβιτόρα ξέσπασε άγριος καυγάς με Σέρβους θαμώνες να επιτίθονται λεκτικά αρχικά στην παρέα του Μπακαρί.

Η αψιμαχία που ξεκίνησε μέσα στο μαγαζί χωρίς να είναι υπαίτιος ο Μπακαρί οδήγησε σε κυνηγητό του νεαρού από το Τέξας και στον άγριο ξυλοδαρμό του μέχρι θανάτου από τουλάχιστον 9 άτομα.

Το βίντεο με τα δολοφονικά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι του Μπακαρί σε κεντρικό δρόμο του Λαγανά που είδε το φως έκανε το γύρο του κόσμου συγκλονίζοντας συγγενείς και φίλους του άτυχου νέου. Ο άτυχος Μπακαρί έτρεχε για να ξεφύγει από τους διώκτες του αλλά μια δυνατή κλωτσιά στα πλευρά τον έριξε στο πίσω μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου και εκείνος αμέσως σωριάστηκε στο έδαφος.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024