Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Μπακάρι Χέντερσον: Η ανατροπή στη δίκη που λίγο έλειψε να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα

Δολοφονία Μπακάρι Χέντερσον: Η ανατροπή στη δίκη που λίγο έλειψε να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα

Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή στη Ζάκυνθο

Λίγο έλειψε χθες να τιναχθεί στον αέρα, η δίκη για τον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή Μπακάρι Χέντερσον, που εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, μετά από έφεση του Εισαγγελέα.

Οπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση ως μάρτυρα, του διοικητή Ασφαλείας Ζακύνθου (που είχε κάνει τις συλλήψεις), για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί με βούλευμα για να δικαστεί στην Πάτρα το ερχόμενο καλοκαίρι σε παράλληλη δίκη, ο ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή καθώς και ένα ακόμα άτομο.

Ο πρώτος με την κατηγορία της συνδρομής σε σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη, ηθική συνδρομή και παράνομη οπλοφορία, γιατί φέρεται να έδωσε αντικείμενο στον βασικό κατηγορούμενο με το οποίο χτυπήθηκε το θύμα και ο δεύτερος για παράνομη οπλοφορία και ψευδομαρτυρία.

Την ίδια στιγμή και τα δύο αυτά πρόσωπα, είναι ουσιώδεις μάρτυρες κατηγορίας στην κύρια δίκη που ήδη διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα νομικό κόλλημα άνευ προηγουμένου.

Αλέξης Κούγιας: Αίτημα αναβολής της δίκης για τη δολοφονία

Σύμφωνα με το pelop.gr, o συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των Σέρβων κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας, μόλις πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη, για την οποία ο ίδιος είχε ζητήσει την εξέτασή της, ήδη από την πρώτη δίκη, κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο για αναβολή της τρέχουσας ακροαματικής διαδικασίας, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση των δύο μαρτύρων και κατηγορουμένων, κάτι που λογικά θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε, με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, να προσπεράσει το νομικό εμπόδιο, εξαιρώντας τους δύο μάρτυρες από αυτή την δίκη και συνεχίζει την ακροαματική διαδικασία.

Η χθεσινή ημέρα, κύλησε με την προβολή των βίντεο από κάμερες καταστημάτων που αποτυπώνουν αποσπάσματα της αιματηρής συμπλοκής το μοιραίο βράδυ, από την στιγμή που ξέσπασε μέχρι το ομαδικό λιντσάρισμα του Αμερικανού φοιτητή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου, Αγαμένων Τάτσης επανέφερε τον βασικό ισχυρισμό του εντολέα του, ότι δηλαδή το θύμα μετά τον αρχικό διαπληκτισμό, ενώ μπορούσε να έχει αποχωρήσει ήρεμα από το μπαρ, επέστρεψε τέσσερις φορές και με προκλητικές χειρονομίες, απειλές και άλλες ενέργειες, στην ουσία προκάλεσε το ξέσπασμα εναντίον του, από τα άτομα που τον καταδίωξαν και χτύπησαν.

Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο, ήταν χθες παρών μόνο ο βασικός κατηγορούμενος, ένας Αγγλος υπήκοος σερβοβοσνιακής καταγωγής, που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές, ενώ απούσα ήταν η οικογένεια του θύματος.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Χρήστος Κακλαμάνης, έκανε γνωστό ότι οργανώνει την ομαδική έλευση στην Ελλάδα των Αμερικανών μαρτύρων για να καταθέσουν, γι’ αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνέχισης της δίκης.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024