Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού στο Λαγανά – Τι συνέβη με τον πατρινό μπάρμαν

Πάτρα: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού στο Λαγανά – Τι συνέβη με τον πατρινό μπάρμαν

O 23χρονος Αμερικανός βρισκόταν σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μετά από καυγά κυνηγήθηκε από ομάδα που του καταφέραν θανατηφόρα χτυπήματα στη μέση του δρόμου.

Ξεκίνησε το πρωί, μετά την αναβολή της Δευτέρας, η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το καλοκαίρι του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Η δίκη ξεκινά εκ νέου, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Πριν από τη δίκη, ομόφωνη ήταν η απόφαση για απαλλαγή από τις κατηγορίες για τον Πατρινό μπάρμαν, σύμφωνα με το pelop.gr. Και αυτό, καθώς το δικαστήριο δεν συμφώνησε με την έφεση του εισαγγελέα για την περίπτωσή του.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ertnews.gr, εξετάστηκαν από το προεδρείο, κάποια προδικαστικά ζητήματα που έθεσε η υπεράσπιση, με σημαντικότερο το αίτημα να ακυρωθεί η έφεση του Εισαγγελέα για επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Το αίτημα απορρίφθηκε από το προεδρείο για 3 από τους κατηγορούμενους και έγινε δεκτό για τον 1 ελληνικής καταγωγής (τον πατρινό μπάρμαν), ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι ποινές κάθειρξης που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας κυμαίνονταν από 5 έως 15 έτη, με αποτέλεσμα σήμερα μόνο ένας από τους επτά κατηγορούμενους να παραμένει στη φυλακή.

Στη δίκη παρευρίσκονται οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον, οι οποίοι ταξίδεψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Αμερικανός βρισκόταν σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μετά από καυγά κυνηγήθηκε από ομάδα που του καταφέραν θανατηφόρα χτυπήματα στη μέση του δρόμου.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024