Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Μάσκ απέλυσε εργαζόμενους της SpaceX

Γιατί ο Μάσκ απέλυσε εργαζόμενους της SpaceX

Με ανοιχτή επιστολή οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι ο Μασκ αποτελούσε «αποδιοργάνωση και ντροπή» για την εταιρεία που ίδρυσε

Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι της SpaceX απολύθηκαν, αφού συνέταξαν και διένειμαν μία ανοιχτή επιστολή, στην οποία επέκριναν τον ιδρυτή της εταιρείας Έλον Μάσκ.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι εν λόγω εργαζόμενοι ζητούσαν επίσης από τα υψηλόβαθμα στελέχη μία δραστική αλλαγή στην εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της SpaceX, Γκουίν Σότγουελ, έστειλε ένα email λέγοντας ότι η εταιρεία είχε ερευνήσει και «απολύσει έναν αριθμό υπαλλήλων που εμπλέκονταν με την επιστολή», ανέφεραν οι New York Times.

Απολύθηκαν οι υπογράφοντες την επιστολή

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το email της Σότγουελ έλεγε ότι οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στη διάδοση της επιστολής απολύθηκαν επειδή έκαναν το υπόλοιπο προσωπικό να αισθάνεται «άβολα, εκφοβισμό και θυμό επειδή η επιστολή τους πίεζε να υπογράψουν κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις τους».

Η επιστολή, με τίτλο «μια ανοιχτή επιστολή προς τα στελέχη της SpaceX», που ήρθε στα χέρια του Reuters, ανέφερε ότι ο Μασκ αποτελούσε μια «αποδιοργάνωση και ντροπή» για την εταιρεία που ίδρυσε.

Παράλληλα, με λίστα τριών αιτημάτων οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την SpaceX μέσω της επιστολής να απομακρυνθεί «γρήγορα και πλήρως από το προσωπικό brand του Μασκ», ενώ επίσης ζητούσε από τη διοίκηση της εταιρείας να αναβαθμίσει το εργασιακό περιβάλλον, ώστε να μπορούν να αισθάνονται όλοι οι υπάλληλοι ίσοι.

Τέλος, απαιτούσε να καταργηθούν όλες οι μορφές απαράδεκτης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024