Η Ισπανική ομοσπονδία ετοιμάζεται να προβεί σε μια ιστορική αλλαγή.

Παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις, η επίτευξη ίσης αμοιβής μεταξύ γυναικών και ανδρών εξακολουθεί να είναι αρκετά δύσκολη.

Στην Ισπανία, ωστόσο, γίνονται προσπάθειες να αντιστραφεί η τάση, τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο: με βάση τα όσα αναφέρει η «El Pais», μια από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της χώρας, οι Ισπανίδες παίκτριες κατέληξαν σε συμφωνία με την Ομοσπονδία, που θα τους επιτρέπει να λαμβάνουν μπόνους και ποσά πανομοιότυπα με αυτά που αναγνωρίζονται στους άνδρες συναδέλφους τους.

Η πρώτη χώρα που αποφάσισε να λάβει θέση επ΄ αυτού ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες, έστω κι εν μέρει, από τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία ισχύει για πέντε χρόνια κι ως εκ τούτου θα καλύπτει σημαντικά γεγονότα που αφορούν γυναίκες, όπως τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκτός από τα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2023 και το 2027.

Από τους πιο ικανοποιημένους με την απόφαση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες.

«Η συμφωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που μπόρεσε να καταλήξει σε μια τόσο σημαντική συμφωνία και που έδειξε το ενδιαφέρον της να συνεχίσει να υποστηρίζει την Εθνική ομάδα μας», σχολίασε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr