Τι δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Fed

Η Federal Reserve  θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά επιπλέον 75 μονάδες βάσης και κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της FOMC, συνεχίζοντας την άκρως επιθετική νομισματική πολιτική που άνοιξε την Τετάρτη.

«Από τη σκοπιά του σήμερα, είτε μια αύξηση 50 μονάδων βάσης είτε μια αύξηση 75 μονάδων βάσης φαίνεται πιθανότατα στην επόμενη συνάντησή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Αναμένουμε ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων θα είναι κατάλληλες».

«Ο ρυθμός αυτών των αλλαγών θα συνεχίσει να εξαρτάται από τα εισερχόμενα δεδομένα και τις εξελισσόμενες προοπτικές για την οικονομία», είπε ο Πάουελ. «Σαφώς, η σημερινή αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης είναι ασυνήθιστα μεγάλη και δεν αναμένω ότι οι κινήσεις αυτού του μεγέθους θα παγιωθούν».

«Θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας συνάντηση με τη συνάντηση και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε τη σκέψη μας όσο πιο ξεκάθαρα μπορούμε», τόνισε.

Όπως σημειώνει το CNBC, οι επισημάνσεις Πάουελ αποτέλεσαν θετική έκπληξη για της αγορές που ανέμεναν από τον επικεφαλής της Fed να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις για την καταπολέμηση του καλπάζοντος πληθωρισμού. Οι μετοχές πολλών σημαντικών εταιρειών εκτινάχθηκαν μετά τις δηλώσεις του Τζέρομ Πάουελ.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr