Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευλογιά των πιθήκων: Η Ευρώπη εξοπλίζεται με εμβόλια - Μέχρι τέλος Ιουνίου η προμήθεια των κρατών

Ευλογιά των πιθήκων: Η Ευρώπη εξοπλίζεται με εμβόλια – Μέχρι τέλος Ιουνίου η προμήθεια των κρατών

Το εμβόλιο αυτό είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στην Ευρώπη, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων.

Στη σύναψη σύμβασης με την εταιρία Bavarian Nordic, για την αγορά 109.090 δόσεων του εμβολίου 3ης γενιάς, ως απάντηση στην τρέχουσα επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης HERA.

Η προμήθεια των κρατών μελών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και θα δοθεί προτεραιότητα στις χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 1.500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων, σε 25 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες συνιστούν περίπου το 85% του συνόλου των διαγνώσεων παγκοσμίως.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί για πρώτη φορά κονδύλια μέσω του προγράμματος EU4Health για απευθείας αγορά εμβολίων και προμήθεια των κρατών μελών της.

Το εμβόλιο αυτό είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στην Ευρώπη, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων.

Η απόκριση της ΕΕ σε αυτή την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων αποδεικνύει πως, με συντονισμένες ενέργειες, τα κράτη μέλη μπορούν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024