Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί να «σπάσει» το πέος; - Όλη αλήθεια για... τον καλύτερο φίλο του άνδρα

Μπορεί να «σπάσει» το πέος; – Όλη αλήθεια για… τον καλύτερο φίλο του άνδρα

Η σκληρή αλήθεια για τον πιο επώδυνο τραυματισμό του ανδρικού μορίου

Ακούγεται περίεργο. Όμως είναι μια πολύ φυσιολογική ερώτηση. Εμείς σας έχουμε την απάντηση.

Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά: Προφανώς και θα γνωρίζετε πως το πέος δεν έχει κόκαλα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί και να σπάσει.

Για την ακρίβεια, το κάταγμα πέους είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον «καλύτερο φίλο σου» – με εξαίρεση, ίσως, το να κολλήσεις κάποιο σοβαρό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα…

Μέσα στο πέος βρίσκονται δύο σηραγγώδη σώματα, το σηραγγώδες σώμα της ουρήθρας και το σηραγγώδες σώμα της βαλάνου, τα οποία και περιβάλλονται από έναν ινώδη χιτώνα.

Το «κάταγμα πέους» ουσιαστικά είναι ο τραυματισμός ή, για να το θέσουμε με ιατρικούς όρους, η «ρήξη» του εν λόγω ινώδους χιτώνα.

Πώς μπορεί να προκύψει η ρήξη του αυτού του ινώδους χιτώνα ή, αλλιώς, να «σπάσει» το πέος;

Την απάντηση στο επίπονο αυτό ερώτημα έρχεται να δώσει μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση ανδρολογίας. Σε αυτήν, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 39 ασθενών που νοσηλεύτηκαν με κάταγμα πέους στο Γενικό Νοσοκομείο της Βοστόνης στις ΗΠΑ, σε ένα διάστημα δέκα περίπου ετών.

Για τους περισσότερους από αυτούς τους άντρες – για την ακρίβεια, για το 82% των περιπτώσεων – ο τραυματισμός προέκυψε κατά τη διάρκεια του σεξ και ειδικότερα είτε όταν το πέος τους προσέκρουσε με ταχύτητα κατά λάθος στο περίνεο (την περιοχή μεταξύ αιδοίου και πρωκτού) της συντρόφου τους, είτε επειδή εκείνη έριξε κατά λάθος όλο το βάρος της πάνω στο μόριο τους.

Παράλληλα – και σύμφωνα πάντα με τη μελέτη – ένα 10% των περιπτώσεων οφειλόταν σε «απευθείας κτύπημα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων» (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται από την έρευνα τι ακριβώς σημαίνει αυτό), ενώ το τελευταίο 8% των περιστατικών προέκυψε από «κακομεταχείριση του πέους» – ορολογία που περιγράφεται ως «το βίαιο λύγισμα του ανδρικού μορίου προκειμένου να εμποδιστεί μια ανεπιθύμητη στύση».

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, το κάταγμα στο ανδρικό μόριο επιβεβαιώνεται από τρεις επιμέρους ενδείξεις – πέραν του αδιανόητου πόνου, φυσικά: τον χαρακτηριστικό ήχο του σπασίματος, την άμεση απώλεια της στύσης και τέλος, την μελανιασμένη όψη του μορίου, η οποία προκύπτει από το αιμάτωμα που δημιουργείται στην περιοχή.

Υπάρχουν και καλά νέα

Τα καλά νέα; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα askmen.com, με την κατάλληλη θεραπεία, το «ατύχημα» δεν αφήνει το παραμικρό «κουσούρι».

Τέλος, για να μην το βιώσετε ποτέ μπορείτε να σταματήσετε να κάμπτετε υπερβολικά το πέος σας κατά τη διάρκεια του σεξ ή καθώς απολαμβάνετε την «πιο μοναχική σου συνήθεια».

Ακόμα μπορείτε να σταματήσετε να το κινείτε πάνω-κάτω υπερβολικά γρήγορα, πάλι κατά τη διάρκεια του σεξ ή της αυτοϊκανοποίησης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024