Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακρίβεια: Πότε θα ανακοινωθεί νέα παρέμβαση στα καύσιμα; - Η απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ακρίβεια: Πότε θα ανακοινωθεί νέα παρέμβαση στα καύσιμα; – Η απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στο θέμα της ακρίβειας, εστίασε με σημερινές δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Άδωνις Γεωργιάδης και έκανε λόγο για ένα παγκόσμια φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το φαινόμενο της ακρίβειας είναι ένα σύνθετο πρόβλημα καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσε οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Νέα παρέμβαση για τα καύσιμα

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος ειδικά στα καύσιμα, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και νέα παρέμβαση αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

Πρόσθεσε δε πως τηρουμένων των αναλογιών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο.

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί «να κρατήσουμε δυνάμεις».

Και μία απάντηση στον Ανδρουλάκη

Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια τόνισε ότι οι τόσο οι έλεγχοι, όσο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι συνεχή.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε έκπληκτος από τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στο «Βήμα» στην οποία «υποστήριξε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή δόθηκε χωρίς κριτήρια – κάτι που δεν ισχύει – και κακώς η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιστραφεί ένας μέρος αυτής» και ζήτησε οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ να ερωτηθούν για τη θέση του κόμματος τους σχετικά.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024