Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Έκθεση έργων τέχνης από πρόσφυγες στο Μουσείο Προσφύγων Νεάπολης - Συκεών

Θεσσαλονίκη: Έκθεση έργων τέχνης από πρόσφυγες στο Μουσείο Προσφύγων Νεάπολης – Συκεών

Τα έργα έχουν δημιουργηθεί από ανήλικους και ενήλικους πρόσφυγες.

Έκθεση έργων τέχνης που έχουν δημιουργηθεί από ανήλικους και ενήλικους πρόσφυγες διοργανώνει το SolidarityNow και φιλοξενεί το Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου) και της Εβδομάδας Προσφύγων (Refugee Week, 20-26/6/2022).

Τι περιλαμβάνει η έκθεση

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, ποιήματα, κατασκευές και φωτογραφίες που έχουν δημιουργήσει οι ωφελούμενοι πρόσφυγες του SolidarityNow στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, σε Κέντρα Αλληλεγγύης, σε Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και σε εκπαιδευτικά κέντρα ένταξης της Βόρειας Ελλάδας (Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Βαγιοχώρι, Νέα Καβάλα, Θεσσαλονίκη), όπου υλοποιούνται τα προγράμματα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF & «HELIOS» σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τη χρηματοδότηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Φέτος η θεματική της Εβδομάδας Προσφύγων είναι το «healing», η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητα για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς που μας επηρεάζουν. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης, «στόχος είναι να αλλάξουμε το αφήγημα γύρω από τις προσφυγικές, και όχι μόνο, κοινότητες, να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να θεραπεύσουμε μαζί, συλλογικά τραύματα και προκλήσεις των σύγχρονων κοινωνιών».

«Ως μέσο θεραπείας»

«H τέχνη λειτουργεί πάντα ως μέσο έκφρασης, αλληλεπίδρασης και τελικά ως μέσο θεραπείας. Επιπλέον, αποτελεί βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης γύρω από κοινωνικοπολιτικά αλλά και προσωπικά ζητήματα και η Έκθεση στοχεύει ακριβώς σε αυτό».

Η έκθεση που θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό επαγγελματιών φωτογράφων και προβολές οπτικοακουστικού υλικού θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, από τις 13:00 έως και τις 20 Ιουνίου. Στις 20 Ιουνίου, τελευταία μέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024