Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταμάτης Μαλέλης: «Θεωρώ ότι ο Σουλτάνος παίζει ένα “τελευταίο χαρτί”»

Σταμάτης Μαλέλης: «Θεωρώ ότι ο Σουλτάνος παίζει ένα “τελευταίο χαρτί”»

«Τα καραβάκια πηγαινοέρχονται στη Λέσβο, στη Χίο. Έρχονται Τούρκοι, πηγαίνουν Έλληνες απέναντι. Υπάρχει αυτή η σχέση και δεν πρέπει με τίποτα να χαλάσει» είπε ο Σταμάτης Μαλέλης

Για τις ελληνοτουρκικές προκλήσεις και την κατάσταση στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, μίλησε ο γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Σταμάτης Μαλέλης.

«Ανησυχούν πια όλους μας οι απειλές της Τουρκίας. Ο Ερντογάν απειλεί πλέον ευθέως, έχει ξεφύγει από την απλή ρητορική και κάνει πρωτοφανή πράγματα, απειλεί μέσω twitter» είπε ο κ. Μαλέλης ερωτηθείς εάν τον ανησυχούν οι προκλήσεις τις Τουρκίας.

Συνέχισε σημειώνοντας πως η χώρα μας αντιμετωπίζει τον Τούρκο πρόεδρο με σωστό τρόπο και πως ελπίζει πως ο ίδιος θα σταματήσει τη ρητορική αυτή από μόνος του.

«Θεωρώ πως εγκλωβίζεται πρώτον γιατί έρχονται εκλογές και θέλει πάση θυσία να πάρει και την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που έχει και  δεύτερον λόγω της οικονομίας της χώρας που είναι σε άθλια κατάσταση» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τους κατοίκους του βορείου Αιγαίου, ο κ. Μαλέλης δήλωσε πως υπάρχει μια ανησυχία, ωστόσο «δεν χάνουν οι άνθρωποι το φρόνημά τους» και επισήμανε πως παρά το τεταμένο κλίμα, στα νησιά οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών συνεχίζονται και είναι και πιο στενές.

«Τα καραβάκια πηγαινοέρχονται στη Λέσβο, στη Χίο. Έρχονται Τούρκοι, πηγαίνουν Έλληνες απέναντι. Υπάρχει αυτή η σχέση και δεν πρέπει με τίποτα να χαλάσει» συμπλήρωσε.

Κατόπιν, ο Σταμάτης Μαλέλης εξέφρασε την ανησυχία του για έναν υβριδικό πόλεμο, έναν μη συμβατικό πόλεμο από τον Ερντογάν.

«Φοβάμαι  μην χρησιμοποιήσει και εργαλειοποιήσει πάλι το μεταναστευτικό για να πιέσει την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον υβριδικό πόλεμο, πιστεύω εκεί θα στοχεύσει» προσέθεσε.

Αναφορικά με τη στάση της Ευρώπης και της Αμερικής απέναντι στο θέμα, δήλωσε πως πάντοτε κράταγαν μία στάση ισορροπίας και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στο επερχόμενο συνέδριο του ΝΑΤΟ θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή και το αντίστοιχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα», απάντησε πως και ο ίδιος το πιστεύει πως θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου και μιλώντας σχετικά δήλωσε πως τα εν λόγω νησιά χρειάζονται ανάπτυξη.

«Θέλουν να κλείσουν οριστικά το θέμα του μεταναστευτικού, πρέπει να σεβαστούμε τι λένε οι κάτοικοι, να λάβουμε υπ’ όψιν τις τοπικές κοινωνίες. Θέλουν τουρισμό, θέλουν ν’ αναπνεύσουν. Η φράση κλειδί είναι “ποιότητα ζωής” για τα νησιά του βόρειου Αιγαίου» επισήμανε.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024