Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευλογιά των πιθήκων: Μάλλον ανεμοβλογιά τα δύο ύποπτα κρούσματα, λέει η Ματίνα Παγώνη

Ευλογιά των πιθήκων: Μάλλον ανεμοβλογιά τα δύο ύποπτα κρούσματα, λέει η Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συνέστησε στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην πανικοβάλλονται.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρα μας για τον εντοπισμό, ταυτοποίηση και έγκαιρη απομόνωση νέων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων. Ο συνολικός αριθμός παγκοσμίως αγγίζει πλέον τα 1.362 περιστατικά, ενώ στην Ελλάδα έχει επιβεβαιωθεί ένα.

Για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, αλλά και για τα δύο άλλα ύποπτα περιστατικά, μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αναμένεται επίσημη απάντηση, αλλά από τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται για ανεμοβλογιά το ύποπτο κρούσμα της Αθήνας. Για το δεύτερο στην Κρήτη, δόθηκε απάντηση ότι είναι ανεμοβλογιά», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συνέστησε στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην πανικοβάλλονται. «Η ευλογιά των πιθήκων είναι αντιμετωπίσιμη, είναι ενδημική νόσος στην κεντρική Αφρική, ιδιαίτερα στο Κογκό, όπου υπήρχαν πολλά κρούσματα και κάποιοι θάνατοι, επειδή όμως δεν είχαν τα ιατρικά μέσα για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια», εξήγησε.

«Δεν είναι εύκολη η μετάδοση»

«Όλα τα υπόλοιπα κρούσματα που φτάνουν στα 1.000 περίπου, σε Ευρώπη και Αμερική, έχουν αντιμετωπιστεί χωρίς κανένα θάνατο, δεν χρειάστηκε να γίνει εμβολιασμός μέχρι την 4η μέρα και τα περισσότερα αντιμετωπίστηκαν στο νοσοκομείο ή στο σπίτι», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

Μάλιστα, εξήγησε πως η μετάδοση δεν είναι τόσο εύκολη. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει επαφή με τα εξανθήματα του ασθενούς ή με αντικείμενα που έχει ακουμπήσει.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024