Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής για τον Σαλά Αμπντεσλάμ και τις επιθέσεις του 2015 ζητάει η εισαγγελία

Γαλλία: Ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής για τον Σαλά Αμπντεσλάμ και τις επιθέσεις του 2015 ζητάει η εισαγγελία

Οι εισαγγελείς σημείωσαν πως, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, «ο Αμπντεσλάμ παρέμεινε πιστός μέχρι τέλους στην ιδεολογία του» και ουδέποτε εξέφρασε «την παραμικρή μεταμέλεια».

Η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) της Γαλλίας ζήτησε να επιβληθεί η ποινή των ισοβίων δεσμών, χωρίς δικαίωμα αναστολής, στον Σαλά Αμπντεσλάμ, το μοναδικό εν ζωή μέλος της ομάδας που έκανε τις επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί, το Νοέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι.

Αυτή η ποινή, που σπανίως επιβάλλεται, καθιστά ελάχιστες τις πιθανότητες να αποφυλακιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον ο 32χρονος Γάλλος.

Οι εισαγγελείς, την ζητούν λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και επειδή, όπως εξήγησε η Καμίλ Ενετιέρ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, «παρά τα λόγια, παρά τα δάκρυα, ο Σαλά Αμπντεσλάμ παρέμεινε πιστός μέχρι τέλους στην ιδεολογία του» και ουδέποτε εξέφρασε «την παραμικρή μεταμέλεια».

Διαβάστε επίσης: Αμετανόητος στο δικαστήριο ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις τον Νοέμβριο του 2015

Για τον Μοχαμέντ Αμπρινί, που ήταν επίσης μέλος της ομάδας των δραστών, αλλά το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015 το μετάνιωσε και επέστρεψε στο Βέλγιο, η εισαγγελία ζήτησε επίσης την ποινή των ισοβίων, με δικαίωμα αναστολής έπειτα από 22 χρόνια.

Η ίδια ποινή ζητήθηκε και για τον «λογιστή» της ομάδας Μοχαμέντ Μπακαλί, ενώ ισόβια με δικαίωμα αναστολής στα 30 χρόνια προτάθηκαν για τον Σουηδό Οσάμα Κράγεμ και τον Τυνήσιο Σοφιέν Αγιαρί, που ήταν «υψηλόβαθμα μέλη» της τζιχαντιστικής οργάνωσης και πιστεύεται ότι ήθελαν να εξαπολύσουν επίθεση στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ την ίδια ημέρα.

Ποινές κάθειρξης από 5 μέχρι 20 χρόνια ζήτησε η εισαγγελία να επιβληθούν σε άλλους 9 από τους κατηγορούμενους. Για τον Αχμέντ Νταμανί, που είναι φυλακισμένος στην Τουρκία και δικάζεται ερήμην από το Ειδικό Εφετείο του Παρισιού, προτάθηκε η καταδίκη του σε κάθειρξη 30 ετών.

Για τα πέντε κατηγορούμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που επίσης δικάζονται ερήμην αλλά πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί, η εισαγγελία ζήτησε την ποινή των ισοβίων.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 29 Ιουνίου.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024