Κοροναϊός: «Κίνδυνος για έξαρση του ιού μέσα στο καλοκαίρι» λέει ο Τζανάκης – 100 εισαγωγές ασθενών καθημερινά
«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο κοροναϊός και όχι τα υπόλοιπα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής
«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρώιμης επιδημικής έξαρσης του κοροναϊού καλοκαιριάτικα» εκτίμησε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προειδοποιώντας τον κόσμο να προσέχει.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού υποτιμώνται λέγοντας ότι «οι μισοί από τους οποίους αυτοδιαγιγνώσκονται δεν δηλώνουν το κρούσμα».
Αυτό, όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε σωστή επιδημιολογική επιτήρηση». Ανέδειξε, επίσης, και μια άλλη παράμετρο της μη δήλωσης ενός κρούσματος της Covid-19, δηλαδή ότι θα τροποποιήσει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα του καθενός το φθινόπωρο.
100 εισαγωγές την ημέρα
Σχολιάζοντας ο κ. Τζανάκης την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μετά τη χαλάρωση των μέτρων επισήμανε ότι «σταμάτησε η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και επανήλθαμε στις 100 εισαγωγές την ημέρα», γεγονός που επιβεβαιώνει όπως τόνισε το ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα από τα όσα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.
«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο κοροναϊός και όχι τα υπόλοιπα» δήλωσε ο κ. Τζανάκης, αναφέροντας ότι «η μάσκα θα πρέπει να αφαιρεθεί εκεί που πρέπει». Και όπως τόνισε, «με ατομική ευθύνη του καθενός θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα, ιδίως όπου υπάρχει επισφαλές. επιδημιολογικό περιβάλλον».
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)














































![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-3-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442