Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ράδιο αρβύλα» οι αλλαγές στους κανονισμούς – «Συγγνώμη λάθος» λένε οι Ολλανδοί

«Ράδιο αρβύλα» οι αλλαγές στους κανονισμούς – «Συγγνώμη λάθος» λένε οι Ολλανδοί

Η… επανάσταση του ποδοσφαίρου δε θα ξεκινήσει τελικά από την Ολλανδία, αφού τα πειράματα στους κανονισμούς αποδείχτηκαν… σπασμένο τηλέφωνο

Έγινε θέμα χθες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, προκάλεσε συζητήσεις παντού. Ο κόσμος στα Social Media απορούσε με όλα όσα οι Ολλανδοί επιχειρούσαν να περάσουν ως νέους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο.

Τι αναφερόταν στο θέμα; Πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας προχωρά από τη δεύτερη κατηγορία της σε τέσσερις αλλαγές κανονισμών που θα έφερναν… επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Αναλυτικά:

1) Πλάγιο άουτ: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει είτε να ντριπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα. Ο ποδοσφαιριστής δε θα είναι αναγκασμένος να εκτελεί, θα μπορεί να ξεκινήσει κούρσα.

2) Κίτρινη κάρτα: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής που θα χρεώνεται με κίτρινη, θα περνά πέντε λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου.

3) Αλλαγές: Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν, χωρίς να σταματά ο χρόνος. Οι flying substitutions, όπως ονομάζονται, δε θα επηρεάζουν τα ματς, καθώς οι αγώνες θα συνεχίζονται κανονικά όσο κάποιος μπαίνει και κάποιος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο.

4) Μείωση χρόνου ημιχρόνων: Το πρώτο και το δεύτερο μέρος θα διαρκούν από 30 λεπτά, οπότε κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια 60 λεπτών, σε καθαρό χρόνο.

«Ζητήσαμε συγγνώμη για την αναστάτωση απ’ τους συλλόγους»

Όλα αυτά προκάλεσαν παγκόσμιο σάλο, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για παράλογες αλλαγές, οι οποίες θα άλλαζαν το άθλημα μια για πάντα. Και δεν είχαν άδικο.

Βλέποντας τις διαστάσεις που είχε αρχίσει να παίρνει το θέμα, η επικεφαλής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ολλανδίας, Μαριάν φαν Λέουβεν, έκανε δηλώσεις και ξεκαθάρισε πως πρόκειται για… σπασμένο τηλέφωνο, αφού οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν προτάσεις και όχι αποφάσεις.

Προτάσεις που έκανε ο επικεφαλής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη χώρα, Γιαμ Ντιρκ φαν ντερ Ζεε. Ο τελευταίος, σε μπλογκ που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ανέφερε ότι μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους «πειράματα» όσον αφορά τους κανόνες, αφού έτσι κι αλλιώς οι Ολλανδοί πειραματίζονται συχνά στις ερασιτεχνικές κατηγορίες τους.

Η Φαν Λέουβεν ζήτησε συγγνώμη για την παρανόηση και τόνισε πως δεν υπήρχε περίπτωση η Ομοσπονδία να δράσει αυθαίρετα και να μη συζητήσει τυχόν αλλαγές με τους συλλόγους. Και κυρίως με τους συλλόγους της δεύτερης κατηγορίας, στην οποία υποτίθεται πως θα εφαρμόζονταν οι συγκεκριμένες αλλαγές.

«Είμαι υπέρ μιας ελεύθερης σχέσης και ειδικά μιας σχέσης καλής συνεργασίας με τους συλλόγους. Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η Ομοσπονδία απλώς αποφάσισε κάτι. Ενημέρωσα αμέσως τους συλλόγους με ένα e-mail πώς αυτό δεν ισχύει καν. Είμαι πολύ απογοητευμένη με το όλο θέμα. Ευτυχώς, όλοι έδειξαν κατανόηση» ανέφερε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024