Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Σύνοδος Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη συμμετοχή Σολτς και Μισέλ - Παρούσα και η Τουρκία

Θεσσαλονίκη: Σύνοδος Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη συμμετοχή Σολτς και Μισέλ – Παρούσα και η Τουρκία

Στη Σύνοδο συμμετέχουν, επίσης η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Κόσοβο, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Σλοβενία και η Τουρκία.

Στα Βαλκάνια επενδύουν Βρυξέλλες και Βερολίνο και αυτό αποτυπώνεται στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι ο προεδρεύων της Συνόδου και θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για να συζητήσουν για το μέλλον της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά και η προετοιμασία των χωρών της περιοχής μας για την ενσωμάτωση τους σε ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα, η  Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Κόσοβο, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η
Σερβία, η Σλοβενία και η Τουρκία.

Σημειώνεται ότι μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού -και αυτό αναβαθμίζει χωρίς αμφιβολία τη σημασία της Συνόδου- θα συμμετάσχει ως υψηλός προσκεκλημένος και παρατηρητής ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 17.40, θα προεδρεύσει στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SouthΕast Europe Cooperation Process – SEECP ) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Στις 20.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Το πρωί της Παρασκευής, στις 07.45, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 ενώ πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στην περιοχή της Θέρμης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024