Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για δεξαμενόπλοιο Lana: «Οι παλινωδίες του

ΣΥΡΙΖΑ για δεξαμενόπλοιο Lana: «Οι παλινωδίες του «πιστού και δεδομένου» Μητσοτάκη, εκθέτουν καθημερινά τη χώρα»

Για μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης που θέτει σε διακινδύνευση τις διπλωματικές της σχέσεις και την ελληνική ναυτιλία, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η ανατροπή της απόφασης για την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο Lana εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε μια υπόθεση μείζονος σημασίας, που επιβάρυνε τη διεθνή εικόνα τόσο της χώρας όσο και της ελληνικής ναυτιλίας, ειδικά στη Μέση Ανατολή, ενώ οδήγησε στο να τεθούν σε κίνδυνο ζωές σε ελληνόκτητα πλοία, σε συνέχεια των απαράδεκτων ιρανικών αντιποίνων» αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό σημειώνει ότι οι «παλινωδίες της κυβέρνησης του «πιστού και δεδομένου» Μητσοτάκη εκθέτουν καθημερινά τη χώρα, μετατρέποντάς την σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και διακινδυνεύουν τις διπλωματικές της σχέσεις και την ελληνική ναυτιλία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως είναι ενδεικτικό το γεγονός «ότι αυτήν τη στιγμή τα δύο πλοία στα οποία έχει γίνει η μετάγγιση του ιρανικού πετρελαίου είναι μπλοκαρισμένα στον Πειραιά, με τον πλοιοκτήτη να μιλάει δημόσια για απόφαση που είναι «100% πολιτική» και για εντολή των επιθεωρητών να βρουν ζητήματα για να αποτρέψουν το απόπλου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει «αλλάξει γνώμη» με τους Έλληνες εφοπλιστές να «έχουν βρεθεί στη μέση»».

Διαβάστε επίσης Ιράν: Άκυρη η κατάσχεση πετρελαϊκού φορτίου από το δεξαμενόπλοιο «Lana» – Δικαστική διέξοδος στο θρίλερ

«Τι θα πει σήμερα ο κ. Οικονόμου, ο οποίος δήλωνε ότι «οι ενέργειες που έγιναν, έγιναν με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και υποχρεώσεις της χώρας»;. Ή ο κ. Μητσοτάκης που τόνιζε πόσο σημαντική δύναμη είναι η ελληνική ναυτιλία την οποία πρέπει να στηρίζουμε έμπρακτα;», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Οι βολές ήταν 35-10 για τον Παναθηναϊκό στο game 5 και 123-78 στη σειρά!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός- Έφτασε απόχε στις 35 είχε στη σειρά σχεδόν 26 ανά παιχνίδι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024