Ιράν: Τουλάχιστον 21 νεκροί μετά τον εκτροχιασμό του τρένου
Τι αναφέρει ο νεότερος απολογισμός μετά το δυστύχημα με το τρένο στο Ιράν.
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο οποίο επέβαιναν σχεδόν 350 επιβάτες, που προσέκρουσε σε εκσκαφέα, σε ερημική περιοχή του κεντρικού Ιράν, με τις αρχές να κάνουν λόγο για “ανθρώπινο λάθος”.
“Εικοσιένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα”, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της επαρχίας Γιαζντ, Αχμάντ Ντεχγάν, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.
Ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων διάσωσης Μεχντί Βαλιπούρ δήλωσε ότι πέντε από τα 11 βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν. Σύμφωνα με το IRIB, το δυστύχημα σημειώθηκε σε ερημική περιοχή, κοντά στην πόλη Ταμπάς, 900 χλμ. νοτιοδυτικά της Τεχεράνης. Το δράμα σημειώθηκε στη γραμμή που συνδέει τις πόλεις Μασχάντ και Γιαζντ.
“Το τρένο που μετέφερε 348 επιβάτες εκτροχιάστηκε όταν προσέκρουσε σε εκσκαφέα” ο οποίος βρισκόταν κοντά στις ράγες, δήλωσε ο Μιρ Χασάν Μουσαβί, αναπληρωτής διευθυντής των σιδηροδρόμων του Ιράν. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:30 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).
Δείτε βίντεο από το σημείο
At least 17 people have been killed after a passenger train partially derailed in Eastern Iran on Wednesday.
Four of the seven cars in the train derailed in the early morning darkness near the desert city of Tabas.
Read more: https://t.co/hhDQuQ1top pic.twitter.com/uhYs486Nso
— Sky News (@SkyNews) June 8, 2022
«Κύριος υπεύθυνος» ο οδηγός
Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, Μοτζταμπά Χαλεντί, είχε ανακοινώσει προηγούμενο απολογισμό με 17 νεκρούς και 86 τραυματίες, εκ των οποίων “αρκετοί ήταν σε κρίσιμη κατάσταση”.
Μετά την τραγωδία αυτή, ο υπουργός Οδών και Αστικής ανάπτυξης, Ροστάμ Γασεμί, ζήτησε συγγνώμη από τους Ιρανούς μέσω Twitter δηλώνοντας ότι το υπουργείο του ήταν υπεύθυνο για το δυστύχημα.
Όπως είπε “η σύγκρουση με τον εκσκαφέα είναι η κύρια αιτία του δυστυχήματος”, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο οδηγός του τρένου είχε φρενάρει απότομα.
“Είναι σαφές ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, του οποίου την κύρια ευθύνη φέρει ο οδηγός”, πρόσθεσε.
Ο εισαγγελέας της πόλης Ταμπάς μετέβη επί τόπου ενώ έρευνα άρχισε να διενεργείται για να καθοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δικαστικές αρχές της επαρχίας Νοτίου Χορασάν, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, ανακοίνωσαν ότι εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος έξι προσώπων που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο δράμα αυτό.
Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442