Ιράν: Τουλάχιστον δεκαεπτά νεκροί από εκτροχιασμό τρένου – Δεκάδες τραυματίες
Το τρένο που μετέφερε 348 επιβάτες εκτροχιάστηκε όταν έπεσε πάνω σε έναν εκσκαφέα
Τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Ταμπάς, στο κεντρικό Ιράν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί διότι πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Μοζταμπά Χαλεντί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο Isna δείχνουν ένα βαγόνι που έχει ανατραπεί και άλλα τέσσερα να έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Iribnews, το δυστύχημα σημειώθηκε στην έρημο, στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις πόλεις Μασχάντ και Γιαζντ.
«Το τρένο που μετέφερε 348 επιβάτες εκτροχιάστηκε όταν έπεσε πάνω σε έναν εκσκαφέα» ο οποίος βρισκόταν κοντά στις ράγες, δήλωσε ο Μιρ Χασάν Μουσαβί αναπληρωτής διευθυντής των σιδηροδρόμων του Ιράν. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:30 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των επιχειρήσεων διάσωσης, τον Μεχντί Βαλιπούρ, πέντε από τα ένδεκα βαγόνια του τραίνου εκτροχιάστηκαν.
Ο εκτροχιασμός αυτός σημειώνεται δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση ενός πολυώροφου υπό κατασκευή κτιρίου στο νοτιοδυτικό Ιράν, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι.

Στις 23 Μαΐου το κτίριο Metropol στην Αμπαντάν, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην επαρχία Χουζεστάν, κατέρρευσε εν μέρει στην καρδιά ενός πολυσύχναστου δρόμου.
Η καταστροφή αυτή, μία από τις πιο φονικές εδώ και χρόνια στο Ιράν, προκάλεσε σειρά διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και κατά των αρχών, τις οποίες οι Ιρανοί κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα.

Νυχτερινές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αμπαντάν και άλλες πόλεις για να θρηνήσουν τα θύματα και να ζητήσουν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Οι ιρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει πως έχουν συλλάβει 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους ο δήμαρχος της Αμπαντάν και δύο προκάτοχοί του, που κατηγορούνται ότι «ευθύνονται» για την τραγωδία.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442