Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέμπερ: Αμφισβητείται η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αν εμποδίσει Φινλανδία - Σουηδία

Βέμπερ: Αμφισβητείται η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αν εμποδίσει Φινλανδία – Σουηδία

Τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αμφισβήτησε ανοιχτά ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ 

Σκληρή στάση έναντι του επαπειλούμενου βέτο της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και των προκλήσεων της Άγκυρας σε Αθήνα και Λευκωσία, κρατά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Βέμπερ, μιλώντας στην ΕΡΤ, δηλώνει ανοιχτά, πως αν η συμμετοχή των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία εμποδιστεί, τότε τίθεται το ερώτημα ποιος ανήκει πραγματικά στο ΝΑΤΟ και αν η Τουρκία εξακολουθεί να μοιράζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ.

Τόνισε παράλληλα ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες τα τελευταία χρόνια και τώρα οι νέες προκλήσεις και έναντι της Ελλάδος δείχνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο εγείρονται, όπως είπε θεμελιώδη ερωτήματα ακόμη για την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και είναι καιρός η ΕΕ να μιλήσει σοβαρά με τον Ερντογάν, εάν θέλει να συνεχίσει σε αυτή τη συνεργασία ή εάν αναζητά περαιτέρω κλιμάκωση.

«Τίθεται το ερώτημα ποιος ανήκει πραγματικά στο ΝΑΤΟ»

Αναλυτικά η δήλωση του Μάνφρεντ Βέμπερ στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Κώστα Δαβάνη:

Κ. Δαβάνης: Ποιο σαφές μήνυμα πρέπει να στείλει η ΕΕ στην Τουρκία για να σταματήσει τις συνεχώς κλιμακούμενες εδαφικές διεκδικήσεις και προκλήσεις κατά της Ελλάδας;

M. Βέμπερ: Η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες τα τελευταία χρόνια και τώρα οι νέες προκλήσεις έδειξαν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Εάν η τρέχουσα κατάσταση είναι εάν η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, και η Τουρκία το εμποδίζει εξ ολοκλήρου, τίθεται το ερώτημα ποιος ανήκει πραγματικά στο ΝΑΤΟ και αν η Τουρκία εξακολουθεί να μοιράζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ. Από αυτή την άποψη, εγείρονται θεμελιώδη ερωτήματα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά και τα κυπριακά συμφέροντα είναι συμφέροντα της Ευρώπης. Είμαστε μια κοινότητα, εκπροσωπούμε τους στόχους που έχουμε μαζί και γι’ αυτό είναι καιρός να μιλήσουμε σοβαρά με τον Ερντογάν, εάν θέλει να συνεχίσει σε αυτή τη συνεργασία ή εάν αναζητά περαιτέρω κλιμάκωση.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024