Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον «παράδεισο» του Ερντογάν δεν υπάρχουν φτωχοί και καταπιεσμένοι…

Στον «παράδεισο» του Ερντογάν δεν υπάρχουν φτωχοί και καταπιεσμένοι…

Ένα φανταστικό κόσμο περιέγραψε πάλι ο πρόεδρος της Τουρκίας, διαμαρτυρόμενος επειδή ορισμένοι δεν αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα του ίδιου και της κυβέρνησής του – που «αναγκάζονται», έτσι, να φέρονται σκληρά.

Κάποιοι ηγέτες, κάποιες φορές, μοιάζουν σαν να ζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο. Προσπαθούν, μάλιστα, να πείσουν και τους υπόλοιπους ότι αυτός είναι ο πραγματικός και όχι ο άλλος, που βιώνουν καθημερινά.

Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται πως ανήκει και ο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό τουλάχιστον έδειξε με τα όσα είπε – για μια ακόμη φορά, είναι αλήθεια – την περασμένη Κυριακή, στη διάρκεια διάσκεψης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Εντός, εκτός και επί τα αυτά

«Στο εσωτερικό, θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα τα οποία θα διασφαλίζουν ότι κανείς από τους πολίτες μας δεν θα αισθάνεται εγκαταλειμμένος και θα προσφέρουν σε όλους τους πολίτες μας με τις πιο σύγχρονες ελευθερίες και υπηρεσίες σε όλους τους τομείς», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτός συνόρων, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τις πολιτικές μας, τηρώντας πάντα την στάση αξιοπρέπειάς μας οποτεδήποτε υπάρχει έστω και ένας καταπιεσμένος άνθρωπος, από τη Συρία ως το Ιράκ, από τη Λιβύη ως το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, από τα Βαλκάνια ως την Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα ως τη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι «δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι έχουμε κάνει τις πιο μεγάλες σιωπηρές επαναστάσεις στον κόσμο όσον αφορά στη δημοκρατία και τα δικαιώματα στη διάρκεια των 20 προηγούμενων ετών».

Εξέφρασε δε και το… παράπονό του για το γεγονός ότι πολλοί από τους συμπατριώτες του δεν δείχνουν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν όλα τα παραπάνω: «Δυστυχώς, υπάρχει μια μάζα στη χώρα μας η οποία είναι έτοιμη να πιστέψει κάθε ψέμα που λέγεται για εμένα, για το ΑΚΡ, για τα στελέχη μας και την πολιτική μου», διαπιστώνοντας παράλληλα ότι κάποιοι από αυτούς ωθούνται «από την άγνοια και άλλοι από την προδοσία».

Λίγη υπομονή χρειάζεται

Αυτή, λοιπόν, είναι η εικόνα από τον επίγειο παράδεισο τον οποίο υπόσχεται ο επί της γης «σουλτάνος» για τους υπηκόους του – και όχι μόνο γι’ αυτούς, αλλά για τους λαούς όλου του κόσμου, των οποίων θεωρεί πως είναι ο αυτόκλητος προστάτης. Μάλιστα, όπως έχει πει στο παρελθόν, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη ακόμη υπομονή και το θαύμα θα ολοκληρωθεί.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι προφανές ότι είτε δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν είτε παρασύρονται είτε, στη χειρότεροι περίπτωση, είναι οι επίγειοι εκπρόσωποι του διαβόλου, ο οποίος θέλει να αντικαταστήσει τον παράδεισο με την κόλαση.

Εξάλλου, στην Τουρκία δεν υπάρχουν εκατομμύρια φτωχοί που δεν έχουν λεφτά να πάρουν ούτε ψωμί και γάλα. Ούτε κοινωνικοί αγωνιστές και υπερασπιστές των δημοκρατικών ελευθεριών ή εκλεγμένοι βουλευτές και δήμαρχοι, δημοσιογράφοι και δικηγόροι που να είναι στη φυλακή.

Προφανώς δε, οι Κούρδοι απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων με τον υπόλοιπο πληθυσμό – ενώ οι γυναίκες αισθάνονται απολύτως ισότιμες και προστατευμένες, ενώ η χώρα αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης επειδή δεν τους αναγνώριζε επαρκή δικαιώματα.

Ο ελευθερωτής

Στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και τον Καύκασο, επίσης, όπως άλλωστε και στη βόρεια Κύπρο, όλοι ραίνουν με ροδοπέταλα και αποθεώνουν τους Τούρκους στρατιώτες, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως απελευθερωτές.

Όσο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν έχει θέσει απαράβατους όρους για να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του μαζί τους και να πάρει τα λεφτά τους: Την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, τον τερματισμό της εισβολής στην Υεμένη και την απελευθέρωση των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.

Κάνει την καρδιά του πέτρα…

Και τι θα γίνει με όσους δεν τα καταλαβαίνουν όλα αυτά ή συνεχίζουν να είναι κακεντρεχείς και κακόπιστοι;

Την απάντηση έδωσε πάλι ο Ερντογάν, στην ίδια ομιλία. Κάνοντας την καρδιά του… πέτρα, είπε ότι «ορισμένες φορές είμαστε αναγκασμένοι να σκληρύνουμε τις μεθόδους και τη στάση μας. Ο μόνος λόγος γι’ αυτό είναι γιατί θέλουμε να εκπληρώσουμε τις ευθύνες που έχουμε αναλάβει απέναντι στη χώρα και το έθνος. Ανεξαρτήτως του τιμήματος που θα πληρώσουμε, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εχθρός των καταπιεστών».

Όπου δεν πείθει ο λόγος, πέφτει η ράβδος! Αλήθεια, πώς και δεν το είχαμε καταλάβει ως σήμερα;

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024