Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Λούτσα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Αρτέμιδας

Φωτιά στη Λούτσα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Αρτέμιδας

Η φωτιά στη Λούτσα τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρτέμιδα (Λούτσα) έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Επίσης υπήρξε συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ένα άτομο (πολίτης) μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγ. Ιωάννου από το ύψος της οδού Νέστορος στο ρεύμα προς το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου.

Υπό έλεγχο η φωτιά

Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά και κινήθηκε προς τα πάνω, προς έναν λόφο της Αρτέμιδας. Μάλιστα, απειλήθηκαν σπίτια, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

«Ευτυχώς όλα δείχνουν ότι η φωτιά ελέγχεται αυτή τη στιγμή και σε αυτό βοηθούν και οι συνθήκες που επικρατούν», είπε αρχικά ο κ. Μάρκου και στη συνέχεια τόνισε: «Η επέμβαση ήταν άμεση και αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι πυροσβεστικές και εθελοντικές ομάδες, αλλά κυρίως ένα ελικόπτερο, καθώς υπάρχει εστία και σε μια δύσβατη περιοχή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις. Στην αρχή η φωτιά πλησίασε σπίτια τα οποοόια απειλήθηκαν και μάλιστα κάηκαν κάποια δέντρα σε αυλές, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Το επεισόδιο βρίσκεται σε ύφεση και σπίτια δεν κινδυνεύουν».

Στο τέλος ο κ. Μάρκου προσέθεσε: «Το θέμα είναι ότι οι εστίες δείχνουν πως είναι περισσότερες από μία κι αυτό μας βάζει σε κάποιες υποψίες».

Το ελικόπτερο συνεχίζει να επιχειρεί με διαρκείς ρίψεις νερού μέσα σε δύσβατο σημείο, εκεί όπου έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή η φωτιά, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενεργούν για να μην επεκταθεί ή να μην κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει κοντά στην οδό Μακεδονομάχων και Νικηταρά και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε από κάποιο οικόπεδο στην περιοχή. Υπήρξε ανησυχία καθώς η φωτιά έκαιγε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά μάλιστα ήταν ορατή μέχρι την παραλία της Λούτσας

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024