Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Ο Στυλιανίδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Οικονόμου: Ο Στυλιανίδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πυρκαγιά στην Αττική και στις ενέργειες της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο κλιματικά καλοκαίρι

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην φωτιά σε Βούλα, Βάρη, Γλυφάδα και στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε δύσκολες κλιματικά συνθήκες.

«Στην περιοχή υπήρχαν τρεις εστίες, ενώ την ίδια μέρα είχαν ξεσπάσει άλλες 61 πυρκαγιές. Η ανταπόκριση στην πυρκαγιά στη Βούλα ήταν τέτοια που απέτρεψε την καταστροφή. Η περιοχή μας βάλλεται σφοδρά από την κλιματική κρίση όπως έχουν διατυπώσει επανειλημμένως οι επιστήμονες.

Η πραγματικότητα αυτή δεν είναι λόγος για να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την κατάσταση, ούτε να τη χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πολλαπλάσια μέσα.

Οι πυρκαγιές δεν σβήνουν με κραυγές αποδοκιμασίας

Οι πυρκαγιές δεν σβήνουν με κραυγές αποδοκιμασίας στους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι, έχουμε προετοιμαστεί για αυτό και συνεχίζουμε τις προσπάθειες».

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων ότι ο κ. Στυλιανίδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Σε σχέση με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και τον συντονισμό ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «φέτος έχουν διατεθεί κονδύλια, έχουν γίνει συσκέψεις και όλα αυτά αποδίδουν». Όπου υπάρχουν αρρυθμίες αυτές εντοπίζονται και γίνεται διαρκής προσπάθεια να λυθούν όλα τα ζητήματα». Επανέλαβε ακόμα ότι αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αναφορικά με την κριτική του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννη Κοντζία , ότι δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ για την Εύβοια, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι αν και αντιλαμβάνεται την αγωνία του κάθε δημάρχου για τον τόπο του, βρίσκει τις δηλώσεις του άδικες και αβάσιμες. «Για την Βόρεια Εύβοια έχουν διατεθεί 300 εκατ. ευρώ», σημείωσε και προχώρησε σε εκτενή αναφορά των κονδυλίων που έχουν διατεθεί.

Προτεραιότητα η νέα γενιά

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις 16.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, τις περισσότερες της τελευταίας 10ετίας όπως είπε. Μίλησε ακόμα για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων αλλά και τις παρεμβάσεις για το ζήτημα της στέγης. Όπως είπε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι και η ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών αλλά και στην αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου.

Σε σχέση με τον νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης στην οποία δόθηκε παράταση. Εκτίμησε ότι θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Ιουνίου ή λίγο αργότερα.

Αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Σε σχέση με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι ο υπουργός Άμυνας κάλεσε σε σύσκεψη ενημέρωσης την επιτροπή της Βουλής την Τετάρτη. «Υπογραμμίζεται ότι η αποστολή παλιών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία θα γίνει αφού έρθουν τα νέα και πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα από τη Γερμανία», ανέφερε. Μάλιστα ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε και μετά από ερώτημα δημοσιογράφων σχετικά με τις εγγυήσεις που έχει η Ελλάδα ότι τα άρματα από τη Γερμανία θα παραδοθούν στην Αθήνα, ότι εάν αυτά δεν παραληφθούν τα ελληνικά τεθωρακισμένα δεν θα φύγουν από τη χώρα.

Ελληνοτουρκικά

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να ενισχύσει το κύρος της, οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας καταδικάζουν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα μπορεί να προασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαίωμα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Πάντα η Ελλάδα θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», είπε «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δέχεται υποδείξεις για την εξωτερική της πολιτική». Έκρινε ως θετικό βήμα τη συμμετοχή της Τουρκία στη Σύνοδο ΝΑ Ευρώπης της Θεσσαλονίκης, που όπως είπε η Άγκυρα θα εκπροσωπηθεί σε επίπεδο υφυπουργού.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024