Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Fiat εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στη Βρετανία

Η Fiat εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στη Βρετανία

Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε τη διακοπή διάθεσης μοντέλων που εφοδιάζονται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη γηραιά αλβιόνα ξεκινώντας από τον Ιούλιο

Η ιταλική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις της να εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη έως το 2027 και παγκοσμίως έως το 2030, προκειμένου να μετατραπεί σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη φίρμα. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση η σταδιακή απεμπλοκή τους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα ξεκινήσει ήδη από τον προσεχή Ιούλιο στη Βρετανία, όπου όπως διευκρινίστηκε, θα διαθέτει αποκλειστικά μοντέλα που αξιοποιούν υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία.

Αυτό επί της ουσίας δεν συνεπάγεται κάποια δραστική αλλαγή σε ό,τι αφορά το portfolio της Fiat στη Βρετανία μιας και με την πρόσφατη προσθήκη υβριδικών εκδόσεων των Fiat Tipo και 500Χ, πλέον δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο της στην βρετανική αγορά που να μην αξιοποιεί κάποιου είδους ηλεκτρική επικούρηση.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά τη δέσμευσή μας να παρέχουμε προσιτές και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας σε όλους τους πελάτες μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Greg Taylor, διευθυντής των Fiat και Abarth για την βρετανική αγορά.

Εκτός των υβριδικών και ήπιων υβριδικών εκδόσεων, προς το παρόν, η γκάμα της Fiat περιλαμβάνει μόνο δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις με την μορφή των 500e και του επαγγελματικού E-Ulysse ωστόσο όπως έχει ήδη ανακοινώσει επόνται περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Eξάλλου, όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας, Olivier Francois, απώτερος σκοπός είναι η Fiat να αποτελέσει την «Tesla του λαού» λανσάροντας αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που είναι προσιτά σε όλους.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024