Γερμανία: Αποδίδει η μείωση του φόρου καυσίμων
Στα πρατήρια οι τιμές ανά λίτρο περιορίζονται αισθητά. Η βενζίνη είναι 30 σεντ φθηνότερη και το ντίζελ 14. Για εκτόξευση του κόστους θέρμανσης, προειδοποιεί ο αντικαγκελάριος
Κυρίως με δύο μέτρα το Βερολίνο ευελπιστεί να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς αυξήσεις του ενεργειακού κόστους. Για ολόκληρο το καλοκαίρι, δηλαδή το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου, εισήγαγε εισιτήριο 9 ευρώ σε μετρό, λεωφορεία, τραμ και περιφερειακά τραίνα. Παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση περιόρισε για το ίδιο διάστημα τον φόρο καυσίμων.
Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου το κόστος καυσίμων στα πρατήρια βενζίνης μειώθηκε αισθητά: κατά περίπου 30 λεπτά το λίτρο ντίζελ και κατά 14 λεπτά το λίτρο βενζίνης. Σήμερα, παρά την μικρή άνοδο στις τιμές στα πρατήρια, η βενζίνη βρίσκεται κατά μέσα όρο στα 1,88 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,94.
Δυσοίωνες προβλέψεις για το ενεργειακό κόστος
Μιλώντας στην εκπομπή Maybrit Illner του δεύτερου προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ZDF ο αντικαγκελάριος, υπ. Οικονομίας και αρμόδιος για ενεργειακά Ρόμπερτ Χάμπεκ προειδοποίησε για «δραματικές αυξήσεις του κόστους θέρμανσης το φθινόπωρο και το χειμώνα».
Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο «τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών θα αρκέσουν για να εγγυηθεί η κοινωνική ειρήνη και το αίσθημα των πολιτών ότι ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία: «Θα είναι το κρίσιμο ερώτημα το φθινόπωρο και το χειμώνα», υπογράμμισε ο αντικαγκελάριος.
Ο πολιτικός των Πρασίνων διερωτήθηκε εκτός αυτού αν η Γερμανία αντέξει σε βάθος χρόνου να στηρίζει την Ουκρανία, αλλά και κατά πόσο η γερμανική οικονομία μπορέσει να υπομένει τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Deutsche Welle
Στέφανος Γεωργακόπουλος (dpa)
- Τα ρομπότ της NASA δεν ήταν πλήρως αποστειρωμένα – Μπορεί μια γήινη μούχλα να μόλυνε τον Άρη;
- Εξωφρενικές, αδιάφορες, υπέροχες – Όλες οι εμφανίσεις του Met Gala 2026
- Ριζική ανάπλαση της εισόδου της Ελευσίνας
- Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδιά τους για αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ
- Οι προβλέψεις του Χίφι: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει την Euroleague σε τελικό με τον Ολυμπιακό»
- ΑΑΔΕ: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την έφεση στην απόφαση που δικαιώνει την Τυχεροπούλου
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Ζητείται Σεφ της Κωμωδίας»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά την Κυριακή 10 Μαΐου λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού γύρου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442