Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα must-haves της παραλίας: Όσα δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα των διακοπών σου

Τα must-haves της παραλίας: Όσα δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα των διακοπών σου

Τα απαραίτητα, τα χρηστικά και τα διασκεδαστικά αντικείμενα με τα οποία πρέπει να δώσεις ραντεβού στην παραλία

Μετράς αντίστροφα εδώ και μήνες, έχεις ήδη διαφωνήσει με την παρέα ή το έτερον ήμισυ για δεκαπέντε διαφορετικούς προορισμούς και – αισίως – έχετε αρχίσει να περιορίζετε τις επιλογές σας αρκετά, ώστε σιγά-σιγά να οραματίζεσαι πώς θα μοιάζουν οι φετινές σου διακοπές. Για να φέρεις το Greek summer ακόμη πιο κοντά, μπορείς να αρχίσεις σιγά-σιγά και τις καλοκαιρινές αγορές σου. Άλλωστε, υπάρχουν πράγματα που θα σου χρειαστούν (ή θα θες να έχεις μαζί σου) όπου κι αν πας.

Αν έχεις τη δυνατότητα, μην περιοριστείς στα απολύτως αναγκαία. Εξάλλου, οι διακοπές είναι ακριβώς η περίοδος που κακομαθαίνουμε τους εαυτούς μας – και τα πιο fun προϊόντα μπορούν να βρεθούν σε πολύ χαμηλές τιμές, αν ξέρεις πού να κοιτάξεις. Δεν μας πιστεύεις; Τα παρακάτω παραδείγματα που συγκεντρώσαμε από το shopflix.gr ίσως σε πείσουν.

Από τη βαλίτσα σου σίγουρα δεν πρέπει να λείπει η ψάθα – ακόμη και αν είσαι φίλος του beach bar, μια μέρα σε έναν κρυφό παραθαλάσσιο παράδεισο θα σε ανανεώσει. Φέτος διάλεξε μία με ειδική πλέξη που δεν συγκρατεί την άμμο, για να κρατήσεις το αμάξι καθαρό, και σε μέγεθος που μπορεί να χωρέσει όλη την παρέα ή την οικογένειά σου. Θα τη χρησιμοποιήσεις και στην πόλη για πικνίκ.

Ψάθα θαλάσσης μπλε, 9,45€.

Αγόρασέ τη.

Δεύτερη στάση: ομπρέλα παραλίας. Αν θες τη γνώμη μας, αξίζει να επενδύσεις σε κάποια που θα κρατήσει για χρόνια και θα προσφέρει δροσερή σκιά, όπως η παρακάτω της Summer Club, που αποτελείται από βαμβακερό ύφασμα και διαθέτει αεραγωγούς. Μας αρέσει και το χρώμα.

Ομπρέλα παραλίας Summer Club, 47,80€.

Αγόρασέ τη.

Μην παραλείψεις να εξοπλιστείς και με την κατάλληλη βάση για την καινούργια σου ομπρέλα, για να μην καταλήξεις να την κυνηγάς στην άμμο και τη θάλασσα. Και αν θέλεις να απογειώσεις πραγματικά τη χαλάρωση κάτω από τον ήλιο, πρόσθεσε μια βάση αναψυκτικών. Κοστίζει ελάχιστα χρήματα, και θα σου λύσει τα χέρια όταν θέλεις να απολαύσεις ένα κοκτέιλ μπροστά στο κύμα εν μέσω μελτεμιών.

Βάση αναψυκτικών για ομπρέλα Escape, 2,90€.

Αγόρασέ τη.

Άκουσέ μας προσεκτικά: το peak της άνεσης στην άμμο δεν είναι η ξαπλώστρα, αλλά το σπαστό καρεκλάκι παραλίας. Και χωράει καλύτερα στο αμάξι. Μην ανησυχείς: θα μαυρίσεις ξαπλωμένος στην ψάθα ή κολυμπώντας.

Καρεκλάκι παραλίας Intex, 21,90€.

Αγόρασέ το.

Αν αγαπάς το τάβλι, πρόσθεσε στις αποσκευές σου κι ένα σπαστό σκαμπό. Θα γίνει το τέλειο τραπεζάκι – και προφανώς θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη, σούπερ φορητό κάθισμα. Το συγκεκριμένο έχει και θήκη κάτω από τη θέση, για να μην μπαίνει άμμος στα σνακ σας.

Καρεκλάκι με θήκη Escape, 6,99€.

Αγόρασέ το.

Αν είσαι fan της ξαπλώστρας πάντως (κι εμείς είμαστε), είναι πάντα προτιμότερο να την τοποθετήσει στο εξοχικό ή και τον κήπο, αν έχεις τον χώρο. Θα φέρεις ατμόσφαιρα διακοπών στην πόλη και θα φτάσεις στον προορισμό σου έχοντας ήδη το χρώμα των ονείρων σου. Εκτιμήσαμε πολύ την ξύλινη, πολυτελή, αλλά και οικονομική εκδοχή της HomeMarkt.

Ξύλινη ξαπλώστρα HomeMarkt, 139,99€.

Αγόρασέ τη.

Και προχωράμε στην τέλεια πετσέτα θαλάσσης: Εκτός από όμορφη, πρέπει να είναι ελαφριά και να στεγνώνει γρήγορα, για να μην μυρίσει κλεισούρα το αμάξι. Ακριβώς όπως αυτή της Family Enterprise, από 100% βαμβάκι και με βάρος μόλις 300 γραμμάρια.

Πετσέτα θαλάσσης με κρόσια Αιγύπτου Family Enterprise, 4,85€.

Αγόρασέ τη.

Οι κανόνες αλλάζουν για τις πετσέτες των παιδιών. Εδώ πρώτος στόχος είναι να τους αρέσουν, για να θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν χωρίς να τα κυνηγάς (πολύ). Ένα όχι και τόσο τυχαίο παράδειγμα είναι το παρακάτω πόντσο:

Παιδικό Πόντσο Dimcol Frozen (2-4 ετών), 15,26€.

Αγόρασέ το.

Ή αυτή η πετσέτα:

Αγόρασέ τη.

Ναι, ούτε εμείς ξέρουμε πόσες δεκάδες Έλσες έχουμε στο σπίτι, αλλά το σημαντικό είναι ότι εκείνα δεν τη χορταίνουν.

Μένοντας στις ανάγκες των παιδιών, όλα εκτιμούν ένα καλό νεροπίστολο. Παρ’ τους ένα διασκεδαστικό, αλλά όχι τεράστιο, όπως το Shark Attack Steel της Sunnylife. Και θα το χαρούν, και δεν θα σας κάνουν εντελώς χάλια.

Παιδική πετσέτα θαλάσσης Dimcol Frozen, 15,26€.

Αγόρασέ το.

Αντιθέτως, δώσε πόνο στο κουβαδάκι. Πρώτα από όλα δεν θα το βαρεθούν ποτέ, θα κάνει τη φαντασία τους να δουλέψει υπερωρίες – και ένα μεγάλο κάστρο στην άμμο, είναι το καλύτερο κάστρο στην άμμο.

Κουβαδάκι 50 εκ. με μύλο, φτιαράκι και τσουγκράνα, 15€.

Αγόρασέ το.

Από τα παιχνίδια των μεγάλων δεν μπορεί να λείπει η κλασική ρακέτα – ειδικά αν είναι τόσο κομψή όσο το παρακάτω σετ της Escape -, αλλά και τα απαραίτητα μπαλάκια που θα τη συνοδεύσουν. Όμως προσέξτε το σημάδι σας. Είναι κρίμα αντί για ρακέτες να καταλήξετε να παίζετε μήλα με τους λουόμενους.

Σετ Ρακέτες Παραλίας Escape Grip 12mm με τσάντα μεταφοράς, 7,75€.

Αγόρασέ τες.

Και τώρα πάμε σε εκείνα που θέλεις, αλλά δεν ξέρεις ότι τα θέλεις. Όπως ένα φουσκωτό παραλίας, που λειτουργεί και ως στρώμα για ηλιοθεραπεία μέσα στο νερό και ως άνετο κάθισμα στην άμμο. Για τους πιο minimal, ιδανική επιλογή είναι κάτι σαν το Lazy Sofa:

Φουσκωτό παραλίας Lazy Sofa, 19,95€.

Αγόρασέ το.

Όμως υπάρχουν και πιο εκκεντρικές επιλογές, είτε μιλάμε για ένα τεράστιο φουσκωτό φλαμίγκο:

Φουσκωτό στρώμα θαλάσσης φλαμίνγκο, 21,89€.

Αγόρασέ το.

Είτε για έναν γιγαντιαίο κύκνο από βινύλιο:

Φουσκωτό στρώμα θαλάσσης κύκνος XXL με δυο λαβές Bestway, 28,50€.

Αγόρασέ τον.

Όποιο και αν επιλέξεις, σίγουρα δεν θα περάσεις απαρατήρητος στην παραλία. Απλώς θυμήσου να πάρεις και μια τρόμπα, για να μην περάσεις το πρώτο μισάωρο φυσώντας.

Αφήσαμε το αγαπημένο μας για το τέλος: το Explorer K2 Kayak της Intex, που και θα σε γυμνάσει, και θα σε μεταφέρει στις πιο κρυφές (και μαγικές) γωνιές κάθε ακτής. Απλώς βεβαιώσου ότι δεν υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου, ειδικά στις πρώτες εξερευνήσεις. Και πάρε και μια φίλη σου μαζί – το στιβαρό καγιάκ έχει χώρο για δύο.

Explorer K2 Kayak Intex, 178,99€.

Αγόρασέ το.

Προφανώς, τα παραπάνω δεν είναι παρά μερικές ενδεικτικές προτάσεις. Για αυτό μην παραλείψεις να ρίξεις μια ματιά στην τεράστια ποικιλία του shopflix.gr σε είδη παραλίας και πισίνας: είναι σίγουρο ότι κάπου εκεί θα βρεις τα αντικείμενα που ταιριάζουν 100% στον δικό σου ορισμό του τέλειου καλοκαιριού – που παρεμπιπτόντως, θα φτάσουν εγγυημένα στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024