Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόνσον: Τον αποδοκίμασαν την ώρα που έφτανε στη λειτουργία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Τζόνσον: Τον αποδοκίμασαν την ώρα που έφτανε στη λειτουργία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Η εμφάνισή του στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου γίνεται εν μέσω αυξανόμενων αμφιβολιών για το μέλλον του στον πρωθυπουργικό θώκο, λόγω του σκανδάλου partygate.

Με αποδοκιμασίες, υποδέχτηκαν βρετανοί πολίτες τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όταν αυτός έφτασε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου για τη λειτουργία στο πλαίσιο των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μερίδα από το συγκεντρωμένο πλήθος, γιούχαρε τον πρωθυπουργό, ενώ ανέβαινε τα σκαλιά του ναού.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του, Κάρι, ήταν από τους πρώτους πολιτικούς που έφτασαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου για τη λειτουργία, καθώς θα διαβάσει κομμάτια της Καινής Διαθήκης.

Το partygate

Η εμφάνισή του στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου γίνεται εν μέσω αυξανόμενων αμφιβολιών για το μέλλον του στον πρωθυπουργικό θώκο, αφού το σκάνδαλο Partygate έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τις κυριότερες να αφορούν τις δηλώσεις «μη εμπιστοσύνης» στο πρόσωπό του από τους βουλευτές των Τόρις.

Η έκθεση, την περασμένη εβδομάδα, μιας ανώτατης δημόσιας λειτουργού που κατέγραψε τις παραβιάσεις των κανονισμών κατά τη διάρκεια της καραντίνας από την Ντάουνινγκ Στριτ, αντί να βάλει τέλος στο σκάνδαλο, ώθησε και άλλους να ζητήσουν την παραίτηση του Τζόνσον.

Χρειάζεται να κατατεθούν 54 επιστολές από Συντηρητικούς βουλευτές στην αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922» του κόμματος προκειμένου να τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Τζόνσον. Περίπου 30 έχουν ζητήσει δημοσίως την απομάκρυνσή του αλλά είναι άγνωστο πόσοι έχουν υποβάλει τέτοιες επιστολές.

Στην περίπτωση που ο Τζόνσον καταψηφιστεί από το κοινοβούλιο, το κόμμα θα επιλέξει τον νέο ηγέτη του (και πρωθυπουργό) με εσωκομματικές εκλογές.

Ο Τζόνσον, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για τα πάρτι –κάτι πρωτοφανές για εν ενεργεία πρωθυπουργό– είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν αλλά επιμένει ότι έχει καθήκον «να συνεχίσει το έργο του».

Λόγω του σκανδάλου η δημοτικότητά του έπεσε και στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές Μαΐου οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριά ήττα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024