Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Γιατί η Μαρίνα Οβσιανίκοβα κατηγορείται για πράκτορας του Πούτιν

Ουκρανία: Γιατί η Μαρίνα Οβσιανίκοβα κατηγορείται για πράκτορας του Πούτιν

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιανίκοβα, έγινε γνωστή στην υφήλιο από την αντιπολεμική διαμαρτυρία της σε ρωσικό κρατικό κανάλι που εργαζόταν

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, είχε εισβάλει στο πλατό ρωσικού κρατικού καναλιού με ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο» την ώρα του δελτίου ειδήσεων στις 14 Μαρτίου.

Η κίνησή της αυτή την έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο, και η Δύση την υποδέχτηκε ως «σύμβολο» εναντίον του Πούτιν. Μάλιστα βραβεύτηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την αντιπολεμική της δράση. Η ίδια στη συνέχεια έφυγε από τη Ρωσία, και πλέον εργάζεται στη γερμανική Die Welt.

Η διαμαρτυρία της Οβσιανίκοβα

Ποιοι την θεωρούν πράκτορα του Πούτιν

Δηλώσεις της εναντίον των κυρώσεων στη Ρωσία, φαίνεται ότι οδήγησαν κάποιους από την ουκρανική πλευρά να επαναφέρουν θεωρίες συνωμοσίας για την ίδια.

Η ουκρανική βάση δεδομένων Mirotvorets την συμπεριέλαβε στη λίστα της. Πρόκειται για έναν ιστότοπο που δημιουργήθηκε από τον πολιτικό Γκρέγκορι Τουκ και περιλαμβάνει άτομα που θεωρεί ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το ρωσικό RT, το οποίο μετέδωσε την είδηση. Δεν λείπουν και τα σχόλια στο twitter που την αποκαλούν πράκτορα του Πούτιν.

Ειδικότερα το ρωσικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι η αντιρωσική προπαγάνδα της Δύσης από ήρωα μετατρέπει τη δημοσιογράφο σε «εχθρό της Ουκρανίας». Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί αμφισβητούν τις προθέσεις της δημοσιογράφου.

Ένοχοι όλοι οι Ρώσοι

Την επομένη του περιστατικού, στις 14 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε την πρωτοβουλία της Οβσιανίκοβα, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο στον δυτικό Τύπο.

Ωστόσο, το Κέντρο Αντιμετώπισης της Παραπληροφόρησης στην Ουκρανία υποστηρίξε ότι η Οβσιανίκοβα δεν είναι ηρωίδα. Θεώρησε ότι η εμφάνισή της ήταν μια στρατηγική κίνηση για να αφαιρεθεί η ευθύνη του πολέμου από τον λαό της Ρωσίας και να μεταφερθεί μόνο στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και βουλευτής του κόμματος Ζελένσκι, που επί της ουσίας έλεγε ότι η παρέμβασή της ήταν στημένη, θεωρώντας όμως ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν καταδίκασε συνολικά τον ρωσικό λαό, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τώρα αυτοί που κατηγορούν την Οβσιανίκοβα για εχθρό της Ουκρανίας, εκφράζουν την ίδια στιγμή την πεποίθησή τους ότι όλοι οι Ρώσοι είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024