Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΛΕΠΑΠ αποκτά ενεργειακή αυτονομία με την προσφορά φωτοβολταϊκού συστήματος από την doValue

Η ΕΛΕΠΑΠ αποκτά ενεργειακή αυτονομία με την προσφορά φωτοβολταϊκού συστήματος από την doValue

H doValue χρηματοδότησε την αγορά και εγκατάσταση 181 φωτοβολταϊκών πλαισίων στη στέγη του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται πλέον στην πράσινη ενέργεια, στην παραγωγή ενέργειας για ατομική, οικογενειακή, επιχειρηματική χρήση, μέσω συστημάτων που μπορούν να αποτελέσουν και μια ιδανική επένδυση. Για παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά, είναι μια λύση που μπαίνει σιγά – σιγά και στα ελληνικά νοικοκυριά.

Τα φωτοβολταϊκά είναι μία τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο η οποία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν πολλά φωτοβολταϊκά με το κράτος να αποζημιώνει την ενέργεια που παράγεται και δίνεται στο δημόσιο δίκτυο (ΔΕΗ).

Πλέον, με τα προγράμματα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη σπιτιών ή κτιρίων γενικής χρήσης, ο καθένας μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το «δώρο» που προσφέρουν οι μοναδικές καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα. Με τον ήλιο να κυριαρχεί για πολλούς μήνες μέσα στο χρόνο, η εγκατάσταση συλλογή ηλιακής ενέργειας πάνω στις στέγες, φαντάζει μια ιδανική και καθόλα ωφέλιμη επιλογή.

.

Τα οικιακά φωτοβολταϊκά αποτελούν την πιο δημοφιλή χρήση της ηλιακής τεχνολογίας καθώς τα νοικοκυριά είναι οι καταναλωτές εκείνοι που έχουν ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων

Είτε έχετε ένα σπίτι που δεν διαθέτει δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος για κάποιους λόγους, είτε πρόκειται για εξοχικό, είτε για ένα κτίριο γραφείων που δαπανά πολλά χρήματα για την ενέργεια που καταναλώνει, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Κι αν για κάποιον μεμονωμένο καταναλωτή φαντάζει δύσκολο και ακριβό το να εγκαταστήσεις φωτοβολταϊκό στη στέγη ή ακόμη κι όταν δεν συμφωνούν όλοι οι ένοικοι ή υπάρχουν προστριβές, πιο εύκολα είναι τα πράγματα όταν πρόκειται για κτίριο γραφείων ή για κτίριο εμπορικής χρήσης.

Όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται προς τη λύση της ενεργειακής αυτονομίας εγκαθιστώντας κάποιο φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη ή στην ταράτσα του ακινήτου τους. Μάλιστα, με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει πάει στα… ύψη, η αυτονομία φαντάζει πλέον και η πιο καλή πρόταση προκειμένου να εξοικονομηθούν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

.

.

.

Η ΕΛΕΠΑΠ

Ένα τέτοιο παράδειγμα ακολούθησε και η ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι. H Ελληνική Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό σωματείο που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες. Ο οργανισμός υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες, και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύτιμο έργο που μόνο συγκίνηση αλλά και το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς από όλους μας προς την ΕΛΕΠΑΠ, μπορεί να δημιουργήσει.

Η ΕΛΕΠΑΠ, που διαθέτει έξι παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, έχει στηρίξει περισσότερα από 100 χιλιάδες παιδιά στα 85 χρόνια προσφοράς της. Και για το λόγο αυτό πολλές εταιρείες έρχονται να γίνουν αρωγοί σ’ αυτό το σπουδαίο έργο που προσφέρει.

Έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του Οργανισμού, η εταιρεία doValue Greece, πρόσφατα προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας

Χρηματοδότησε την αγορά και εγκατάσταση στην ιστορική δομή του ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα καταστήσουν την εταιρεία ενεργειακά αυτόνομη

Προσφορά από την doValue

Το έργο, που όχι μόνον ενισχύει στην πράξη το έργο της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά συμβάλλει και στη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, κάτι που συνάδει συνδυαστικά και με τις εταιρικές αρχές της doValue, περιλαμβάνει 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW. Η απόδοση του συστήματος εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης που θα συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΔΗΕ, όπως ενημέρωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της  doValue Greece κ. Τάσο Πανούση, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΠΑΠ κ. Τάσος Μαριανός.

.

Ο κ. Μαριανός ευχαρίστησε τη doValue Greece για την στήριξη τονίζοντας ότι «τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου, θα αξιοποιηθούν σε θεραπείες αποκατάστασης για τα παιδιά. Πρόκειται για μια πολύ ουσιαστική συμβολή της doValue στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ που θα έχει διαχρονική αξία τόσο σε κοινωνικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο». Από την πλευρά του, ο κ. Πανούσης συνεχάρη τον κ. Μαριανό και τα στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ για το πολύ σημαντικό έργο τους τονίζοντας ότι «όλοι παίρνουμε δύναμη από τα Γενναία Παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ».  Τόνισε πως «στόχος τους προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της doValue Greece είναι να προχωρά σε ουσιαστικές δράσεις που αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και έχουν αξία σε βάθος χρόνου. Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών  συστημάτων στην ΕΛΕΠΑΠ καταφέρνει να υπηρετεί και τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής μας (κοινωνία, υγεία περιβάλλον). Γνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΕΛΕΠΑΠ γι’ αυτό και η doValue Greece είναι σταθερός υποστηρικτής της, όπως και οι εργαζόμενοί μας οι οποίοι έχουν σπεύσει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας του οργανισμού».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024