Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Αντιδράσεις για τους εμετικούς χαρακτηρισμούς του σε βάρος διαδηλωτών στο Πάρκο Γκεζί

Ερντογάν: Αντιδράσεις για τους εμετικούς χαρακτηρισμούς του σε βάρος διαδηλωτών στο Πάρκο Γκεζί

Η απίστευτη επίθεση Ερντογάν σε διαδηλωτές: Είναι πόρνες, σάπιοι και τρομοκράτες

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία, οι εμετικοί χαρακτηρισμοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος διαδηλωτών στο Πάρκο Γκεζί, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι είχαν μπει σε τζαμί με μπύρες στα χέρια.

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «τσούλες» τις διαδηλώτριες ενώ για τους υπόλοιπους χρησιμοποίησε αντίστοιχους επαίσχυντους χαρακτηρισμούς όπως «σάπιοι και τρομοκράτες», όπως αναφέρουν τα tourkikanea.

«Σκεφτείτε πριν από 9 χρόνια, πως στο τζαμί Μπεζμί Αλέμ, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί που τραμπούκοι με τα μπουκάλια και τα κουτιά της μπύρας είχαν λερώσει μέσα στο τέμενος. Αυτοί είναι, τέτοιοι, είναι σάπιοι, είναι σουρτούκες » είπε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον Σκάι, με τις δηλώσεις του να μεταδίδονται απ’ ευθείας και να αναμεταδίδονται και στα δελτία ειδήσεων.

Παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου

Οι εμετικές τοποθετήσεις του σουλτάνου ανάγκασαν το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να επέμβει και να διεξάγει έρευνα, καθώς ακούστηκαν σε παντουρκική εμβέλεια οι λέξεις τσούλες και οι υπόλοιπες που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν. Ο Ilhan Tascı, μέλος του CHP στο Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK), ζήτησε να εξεταστούν αυτά τα λόγια. Το κείμενο που έγραψε σύμφωνα με το reader, ο Taşçı έχει ως εξής:

– Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος ΑΚ την 1η Ιουνίου 2022, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια αξιολόγηση για την επέτειο της Αντίστασης του Γκεζί χρησιμοποίησε τις εκφράσεις «…είναι έτσι, αυτοί είναι σάπιοι, αυτές είναι σουρτούκες…».

– Το αντίστοιχο της λέξης «σουρτούκω» στο λεξικό TDK είναι «Γυναίκα που διασκεδάζει περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα, πόρνη».

– Οι λέξεις «σάπιο» και «πόρνη» είναι επίσης εκφράσεις που χρησιμοποιούνται για να ταπεινώσουν και να εξευτελίσουν τον άνθρωπο ενώπιον του κοινού και να προκαλέσουν μίσος.

Αυτές οι προσβλητικές δηλώσεις κατά εκατομμυρίων πολιτών μας που συμμετείχαν στην αντίσταση του Γκεζί, αφιερωμένη στην ελευθερία, την ειρήνη και την αδελφότητα των 84 εκατομμυρίων Τούρκων, μεταδόθηκαν ζωντανά από πολλά ειδησεογραφικά κανάλια και αργότερα στα δελτία ειδήσεων, κατά τις ώρες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων όταν παιδιά ήταν επίσης στην οθόνη.

– Στη ρήτρα που ρυθμίζει τις αρχές ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης αναφέρεται ότι «Η χαμηλή, χυδαία και αργκό χρήση της γλώσσας δεν επιτρέπεται».

– Η φθηνή χρήση της γλώσσας στις οθόνες όχι μόνο παραβιάζει το νόμο, αλλά καταστρέφει επίσης την ενότητα κατανόησης των ανθρώπων που σκέφτονται μέσω της γλώσσας και επίσης καταστρέφει τη γλώσσα που είναι ο πομπός των αξιών και του πολιτισμού.

– Έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι η γλώσσα επηρεάζει τη σκέψη και επομένως αυτούς που μιλούν αυτήν τη γλώσσα. Έχει φανεί ότι η σκέψη εκφράζεται και στη γλώσσα, γι’ αυτό οι γλωσσολόγοι λένε ότι η γλώσσα είναι το αποτύπωμα του νου.

Σφοδρές αντιδράσεις – «Είναι λίγα τα ψωμιά σου»

Οι επαίσχυντες δηλώσεις Ερντογάν, προκάλεσαν την οργή της αντιπολίτευσης. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση στο Twitter, της επικεφαλής του  Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ:

«Κάθε άτομο του έθνους μας αξίζει τον ίδιο σεβασμό ως οι κοινοί μέτοχοι αυτής της χώρας όσον αφορά στις πεποιθήσεις, την ιδεολογία, την ταυτότητα και τις επιλογές ζωής. Αυτός ο σεβασμός και η κατανόηση είναι η ουσία του συναισθήματος που μας ενώνει και συνιστά ένα έθνος.

Εσύ που έχεις ορκιστεί να διχάσεις το έθνος μας σε κάθε ζήτημα που απομένει ενώ το εξαθλιώνεις στην φτώχεια, προφανώς για να παραμείνεις στην εξουσία. Γιατί για τον κ. Ερντογάν η έδρα του είναι ένας εμπορικός χώρος όπου μπορεί να εμπορεύεται όλες τις ηθικές αξίες και τα βλέπει όλα επιτρεπτά. Οταν πρόκειται για τη δική του δύναμη, η μοίρα του έθνους και της χώρας μας είναι μόνο λεπτομέρειες.

Ας παλέψουν στη λάσπη της βρώμικης πολιτικής και των δηλητηριωδών γλωσσών τους.

Εμείς πεισματικά και επίμονα θα αγωνιστούμε για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη!

Και όταν έρθει η ώρα της κάλπης, σίγουρα θα βάλουμε τέλος σε αυτή την τυραννία!

Μην ανησυχείτε, είναι λίγα τα ψωμιά σας…» έγραψε η Ακσενέρ.

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024