Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλειοδοσία στις... προκλήσεις από τον Κιλιτσντάρογλου - Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Πλειοδοσία στις… προκλήσεις από τον Κιλιτσντάρογλου – Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Μετά τη λυσσαλέα επίθεση Ερντογάν κατά της χώρας μας, τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Εθνική ομοψυχία κατά της Ελλάδας, παρατηρείται στην Τουρκία, με την αντιπολίτευση να πλειοδοτεί στις προκλήσεις.

Μετά τη λυσσαλέα επίθεση του τούρκου πρόεδρου κατά της χώρας μας, στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταδεικνύοντας ότι όχι μόνο η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας εποφθαλμιά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Ερντογάν είχε απευθύνει το εξής ερώτημα στον Κιλιτσντάρογλου: “Στον εθνικό αγώνα που δίνει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο απο τις συνοριακές γραμμές ως τις προσπάθειες για τη διαμόρφωση της ΑΟΖ, είναι στη γραμμή της χώρας ή στην γραμμή των εναντίον μας;».

Ο Κιλιντσάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, πλειοδοτώντας στην προκλητικότητα.


Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, είπε σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Λυσσαλέα επίθεση κατά της Ελλάδας

Οι δηλώσεις Κιλιντάρογλου, έρχονται μετά την ακραία επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επέτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ όσον αφορά τα F35 και την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Έκοψε επίσης κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι «δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά αν δεν ενεργήσει σοβαρά και ειλικρινά».

«Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρομο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν  είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με σειρά αναρτήσεών του αναφέρθηκε στο ζήτημα, κατηγορώντας μάλιστα την Αθήνα για «επεκτατικές βλέψεις», με αφορμή ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την επέτειο της Άλωσης στην Κωνσταντινούπολης.

Θέμα κυριαρχίας

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, απειλώντας εκ νέου, ότι σε άλλη περίπτωση η Τουρκία θα ανοίξει θέμα κυριαρχίας τους.

Μάλιστα έδειξε και χάρτες γκριζάροντας το μισό Αιγαίο, καθώς ονομάτισε τα νησιά στα οποία βλέπει «πρόβλημα».

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024