Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αποδέχεται τον εκβιασμό της Ρωσίας μέσω της ενέργειας τόνισε εκ νέου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται.
«Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τις συνέπειες αυτούς του πολέμου, ειδικά με αυτά όπως είναι η Πολωνία που είναι αντικείμενο του εκβιασμού του Κρεμλίνου στην ενέργεια« ανέφερε η φον ντερ Λάιεν.
Απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όργανο πίεσης και εκβιασμού και δεν αποδεχόμαστε αυτό τον εκβιασμό» και επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση στοχεύει να απεξαρτηθεί από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα το συντομότερο δυνατόν.
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.