Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: Νέο «όχι» στο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Εμπλέκει και τον Πατριάρχη Κύριλλο

Ουγγαρία: Νέο «όχι» στο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Εμπλέκει και τον Πατριάρχη Κύριλλο

Η Ουγγαρία δεν θέλει να συμπεριληφθεί στις κυρώσεις ο Πατριάρχης Κύριλλος

Η Ουγγαρία εμπόδισε και πάλι το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυρώσεις που συμφωνήθηκαν κατά της Μόσχας.

Σύμφωνα με πολλές διπλωματικές πηγές η Ουγγαρία έχει σκοπό να επιτύχει την αφαίρεση του ονόματος του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλου, από τη μαύρη λίστα της ΕΕ.

Ο Πατριάρχης θεωρείται «επί μακρόν σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν» και «έχει γίνει ένας από τους κύριους υποστηρικτές της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας», υπογραμμίζει η πρόταση για τις κυρώσεις που υποβλήθηκε στα κράτη μέλη.

Αντιρρήσεις λίγο πριν τη δημοσίευση της απόφασης

Οι ηγέτες των 27 που συνεδρίασαν στη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες κατέληξαν σε μια συμφωνία να μειώσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου κατά περίπου 90% μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτό το εμπάργκο είναι το εμβληματικό μέτρο του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ που προβλέπει την επέκταση της μαύρης λίστας της ΕΕ σε περίπου 60 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Πατριάρχη Κύριλλου, και τον αποκλεισμό τριών ρωσικών τραπεζών από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα Swift, συμπεριλαμβανομένης της Sberbank, του βασικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ρωσίας.

Απαιτείται ομοφωνία από όλα τα κράτη μέλη για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν συμφώνησε με αυτό το νέο πακέτο κυρώσεων που επρόκειτο να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης των πρεσβευτών πριν από τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ για την έναρξη ισχύος του.

Γίνονται διαβουλεύσεις με τη Βουδαπέστη σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η αντίθεση της Ουγγαρίας, δήλωσε μια διπλωματική πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024