Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: 30 ημέρες εκδηλώσεων αφιερωμένες στη Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: 30 ημέρες εκδηλώσεων αφιερωμένες στη Σμύρνη

Μια σειρά δράσεων και ειδικών αφιερωμάτων για την Σμύρνη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, μέσα από ένα ταξίδι στην πλούσια μουσική ιστορία και παράδοση του ιωνικού πολιτισμού.

Με επίκεντρο τη Σμύρνη, επιχειρείται μια αναδρομή στον θησαυρό των πρωταγωνιστών του πολιτισμού της πόλης, με 20 εκδηλώσεις, σπουδαίες παραγωγές που δημιουργήθηκαν ειδικά για το φεστιβάλ, σε αυτό το πανελλήνια μοναδικό αφιέρωμα.

Πάνω από 100 συντελεστές, σπουδαίοι εκφραστές της Μικρασιατικής παράδοσης, συμπράττουν σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός:

Μπάμπης Τσέρτος, Αρετή Κετιμέ, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Ασπασία Στρατηγού αλλά και οι Ελένη Δήμου, ο Στέλιος Διονυσίου, η Πέμη Ζούνη, ο Κώστας Αρζόγλου, η Άννα Βαγενά κ.α.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν αφιερώματα σε γνωστούς συνθέτες της Σμύρνης που άφησαν το στίγμα τους στη σμυρναίικη, αλλά και στην ελληνική μουσική και αφιερώματα που αναδεικνύουν τις μουσικές επιρροές της Σμύρνης από Ανατολή και Δύση.

Επιχειρείται ένα μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη, ως το Παρίσι και το Μπουένος Άιρες, μέσα από ανατολίτικες μελωδίες, γαλλικά τραγούδια, βιεννέζικα βαλς και αργεντίνικα τάνγκο που εντείνουν το πνεύμα και το σώμα, οδηγώντας στην ενότητα με θέμα τη Σμύρνη του έρωτα, μέσα από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια της πόλης.

Παράλληλα παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις που έχουν ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία με θεματική σχετική με τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024