Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Εννιάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση πούμα

ΗΠΑ: Εννιάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση πούμα

Η 9χρονη συνήλθε χθες από το κώμα και σύμφωνα με την οικογένειά της «είχε πλήρη συνείδηση του τι της συνέβη».

Επίθεση από πούμα δέχθηκε ένα κοριτσάκι ηλικίας 9 ετών που έκανε κάμπινγκ με την οικογένειά της στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Το περιστατικό, που είναι εξαιρετικά σπάνιο, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο θείος της, Άλεξ Μάντσεβιτς.

Έρανος για τα έξοδα νοσηλείας

Η οικογένεια της 9χρονης ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο στον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη νοσηλεία της.

«Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, φέροντας πολλά τραύματα στο πάνω μέρος του κορμού και στο πρόσωπο», υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και την Δευτέρα συνήλθε από το κώμα «έχοντας πλήρη συνείδηση του τι της συνέβη», γράφει ο Μάντσεβιτς.

Ο θείος έκανε έκκληση στους χρήστες να βοηθήσουν ώστε να καλυφθούν τα νοσήλια. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες του κοριτσιού στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με το πρόσωπο γεμάτο πληγές και γδαρσίματα.

Σπάνιες οι επιθέσεις

Από το 1924 μόλις 20 άνθρωποι έχουν δεχτεί την επίθεση πούμα σε αυτήν την ορεινή Πολιτεία και δύο από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας της πανίδας της Ουάσινγκτον.

Μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας είπε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της επίθεσης. Αναμένεται επίσης να γίνουν εξετάσεις στο ζώο -το οποίο σκοτώθηκε από ένα πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο- για να εξακριβωθεί εάν έπασχε από κάποια ασθένεια.

Οι επιθέσεις πούμα, ενός αιλουροειδούς γνωστού και με την ονομασία κούγκαρ, είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι αρχές συνιστούν, στην περίπτωση που κάποιος δεχτεί επίθεση, να κάνει ό,τι μπορεί για «να παραμείνει όρθιος και να χτυπήσει το ζώο» και, κυρίως, να μην επιχειρήσει να τρέξει για να φύγει, ούτε να παραστήσει τον πεθαμένο.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024