Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μπαμ» Αρη με δύο «ρουκέτες» από Ατλέτικο Μαδρίτης – «Μπάσιμο» για Καμέγιο, Ρικέλμε

«Μπαμ» Αρη με δύο «ρουκέτες» από Ατλέτικο Μαδρίτης – «Μπάσιμο» για Καμέγιο, Ρικέλμε

Μπούργος και Καρυπίδης συμφώνησαν να πάρουν ποδοσφαιριστές από την Ατλέτικο Μαδρίτης και ταξιδεύουν άμεσα στην Ισπανία. Καμέγιο και Ρικέλμε οι δύο πρώτοι στόχοι.

Ο Άρης ολοκλήρωσε τη σεζόν πετυχαίνοντας τον μεγάλο του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την πρώτη τετράδα και την έξοδο στα προκριματικά του Europa Conference League. Η δουλειά που έκανε ο Χερμάν Μπούργος απέδωσε καρπούς και η συνεργασία των κίτρινων με τον πρώην δεξί χέρι του Ντιέγκο Σιμεόνε θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν.

Ήδη εξάλλου, ο Μπούργος έχει συνομιλήσει με τον Θόδωρο Καρυπίδη, τόσο για το πλάνο της νέας χρονιάς, αλλά και για τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει δώσει το «ΟΚ» στον Αργεντινό τεχνικό για να προχωρήσει τον σχεδιασμό με παίκτες που ταιριάζουν στο πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Ο Καρυπίδης και ο Μπούργος αναμένεται να έχουν και συνάντηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για παίκτες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους κίτρινους και να αποκτηθούν ως δανεικοί. Αυτή η συνάντηση θα γίνει στις 2 Ιουνίου πιθανότατα, με τους δυο άνδρες να έχουν «λοκάρει» ήδη τους πρώτους στόχους.

Αυτοί είναι ο Σέρχιο Καμέγιο και ο Ροντρίγκο Ρικέλμε που αποτελούν δυο πολύ μεγάλα πρότζεκτ για τους ροχιμπλάνκος. Ο Άρης λοιπόν μέσω του Μπούργος και των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με την ισπανική ομάδα, αλλά και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, αναμένεται να πιέσει για να αποκτηθούν από τον Άρη οι συγκεκριμένοι παίκτες.

Με τη μορφή δανεισμού φυσικά, ενώ θα είναι άγνωστο αν θα τοποθετηθεί στη συμφωνία και ρήτρα αγοράς, μιας και η Ατλέτικο υπολογίζει κανονικά στους δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές για το μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Καμέγιο και ο Ρικέλμε τη φετινή σεζόν αγωνίστηκαν ως δανεικοί στη Μιράντες από την Ατλέτικο και πραγματοποίησαν μια σπουδαία και γεμάτη σεζόν.

Όσον αφορά τη θέση που αγωνίζονται, ο Καμέγιο είναι κλασικό σέντερ φορ, είναι μόλις 21 ετών, έχει ύψος 1.77 και μπορεί να αγωνιστεί και με πρόσωπο αλλά και με πλάτη παρά το μέγεθος του, ενώ είναι ικανότατος στο ένας με έναν.

Ο νεαρός στράικερ τη χρονιά που πέρασε έπαιξε σε 37 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στη La Liga 2, ενώ σκόραρε 15 φορές και μοίρασε και 4 ασίστ. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας και η αξία του είναι πάνω από 2.500.000 ευρώ.

Από την άλλη, ο Ρικέλμε είναι εξτρέμ που μπορεί να αγωνιστεί και στα δυο άκρα της επίθεσης, αλλά και πίσω από τον φορ. Με τον Καμέγιο συνεργάστηκαν εντυπωσιακά φέτος στη Μιράντες, με τον ίδιο να μετράει 39 ματς, με 8 γκολ και 12 ασίστ, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν στον συμπαίκτη του από την Ατλέτικο.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει εξίσου καλά και τα δυο πόδια, είναι ταχύτατος και με την μπάλα και χωρίς αυτή, ενώ το ύψος του (1.74) τον βοηθάει για να πηγαίνει στο ένας με έναν, όπου στη La Liga 2 θεωρείται ένας από τους καλύτερους. Και αυτός είναι διεθνής με την U21 της Ισπανίας, ενώ και οι δυο είναι από τους αγαπημένους παίκτες του Σιμεόνε από τη β’ ομάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Ισπανία δεν αποκλείεται ακόμη και να συμμετάσχουν και οι δυο στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν, αν και γνωρίζουν όλοι στην Ατλέτικο ότι ο πολύ υψηλός συναγωνισμός δεν θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να δοθούν και πάλι δανεικοί, σε καλύτερη ομάδα, με τον Άρη να κοιτάζει τις δυο περιπτώσεις αυτές.

Από εκεί και πέρα όμως οι ροχιμπλάνκος δεν αποκλείεται να επιλέξουν να μην τοποθετηθεί ρήτρα αγοράς, παρά μόνο να δοθούν για 1-2 χρόνια δανεικοί στους κίτρινους. Ο λόγος είναι ότι και τον Καμέγιο και τον Ρικέλμε τους πιστεύουν πολύ και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2024 και γίνονται συζητήσεις για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την Ατλέτικο.

Δείτε τον Καμέγιο: 

Δείτε και τον Ρικέλμε: 

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024