Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες και ας σταματήσει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ

Μάντζος: Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες και ας σταματήσει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ

το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να ψηφίσει μια τροπολογία που ψαλιδίζει το ποσό της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, τονίζει ο Δ. Μάντζος

Να αναλάβει τις ευθύνες της για την ενεργειακή κρίση και να σταματήσει να αντιπολίτευεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να ψηφίσει μια τροπολογία που ψαλιδίζει το ποσό της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου έχει ως εξής:

«Αντί να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, η Κυβέρνηση επιλέγει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικοινωνιακούς όρους.

»Όταν προτείναμε τη φορολόγηση των υπερκερδών, μας έλεγαν «λαϊκιστές», αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν -υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας- να αλλάξουν άποψη. Ο τρόπος φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήρθε στη Βουλή με την επίμαχη τροπολογία, αποσκοπούσε στο «ψαλίδισμα» του ποσού που θα φορολογηθεί, κάτι που προφανώς δεν θα στηρίζαμε με την ψήφο μας.

»Μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα μικροκομματικής διαχείρισης, η Κυβέρνηση επέλεξε να συνδέσει, στην ίδια τροπολογία, τη φορολόγηση των υπερκερδών με το οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ.

»Σε πείσμα όσων λένε, η αντιπολίτευση που εμείς ασκούμε θα παραμείνει αυστηρή και τεκμηριωμένη, με προτάσεις εφαρμόσιμες, σε κάθε μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Θα πρέπει να το συνηθίσουν».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024