Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δημόσια πρόσωπα μίλησαν ανοιχτά πώς είναι να ζεις με διατροφικές διαταραχές

Όταν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δημόσια πρόσωπα μίλησαν ανοιχτά πώς είναι να ζεις με διατροφικές διαταραχές

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από διατροφική διαταραχή.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορα ψυχικά θέματα, λόγω του bullying, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού που δυστυχώς υφίστανται. Οι διατροφικές διαταραχές δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.

Σύμφωνα με μελέτες άλλωστε οι νέοι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από διατροφική διαταραχή.

Η Beat, μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, λέει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

«Οι διατροφικές διαταραχές είναι περίπλοκες ψυχικές ασθένειες και είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι ακριβείς αιτίες τους», λέει στο PinkNews ο Tom Quinn, διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων της φιλανθρωπικής οργάνωσης . «Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μπορεί να κινδυνεύουν να βιώσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος για την ταυτότητά τους ή σωματική δυσαρέσκεια».

«Αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει μια υπάρχουσα διατροφική διαταραχή ή να οδηγήσει σε μια ανάπτυξη».

Πλήθος ΛΟΑΤΚΙ+ διασημοτήτων έχουν μιλήσει για τις δικές τους εμπειρίες με τις διατροφικές διαταραχές, κάτι που μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι δεν είστε μόνοι και ότι η ασθένειά σας δεν πρέπει να σας εμποδίζει.

Με τις διατροφικές διαταραχές να συνεχίζουν να έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχιατρικές διαταραχές, όπως γράφει το PinkNews, η συζήτηση για αυτές είναι πολύ σημαντική.

Τομ Ντέιλι

«Τα προβλήματα με την εικόνα του σώματός μου προέρχονταν από το άθλημά μου. Μου φάνηκε ότι έπρεπε να χάσω βάρος για να αποδώσω», είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Tom Daley στον Guardian το 2021 .

«Ειδικά ως δύτης, είσαι τόσο γυμνός, τόσο ορατός στην κατάδυση, οπότε είναι δύσκολο να είσαι ικανοποιημένος με το σώμα σου γιατί θέλεις πάντα να είσαι καλύτερος. Τώρα έχω πολύ καλύτερη σχέση με το φαγητό.

«Είναι δύσκολες κάποιες μέρες όπως είναι για όλους, αλλά θέλω να δώσω το καλό παράδειγμα στον γιο μου. Και όταν έτρωγα υγιεινά, μπορούσα να χDDDDDειριστώ περισσότερη προπόνηση επειδή δεν πεινούσα όλη την ώρα.

«Ήμουν πάντα αβέβαιος για τους υδατάνθρακες, αλλά το να συνειδητοποιήσω ότι είναι εκεί για να σε βοηθήσουν, όχι να σε εμποδίσουν, είναι κάτι που έχω καταλάβει. Δεν φοβάμαι πια το φαγητό».

Ντέμι Λοβάτο

Εξηγώντας στην ιστορία τους στο Instagram, οι Ντέμι Λοβάτο μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τη διατροφική διαταραχή.

«Δεν θέλω να της δώσω τη δύναμη ότι ελέγχει κάθε σκέψη μου, αλλά σκέφτομαι συνεχώς την εικόνα του σώματος, τι θα ήθελα να μπορούσα να τρώω, τι θα μπορούσα να φάω μετά, τι θα ήθελα να μην φάω.

»Είναι μονίμως εκεί. Ζηλεύω τους ανθρώπους που δεν παλεύουν με μια διατροφική διαταραχή γιατί πιστεύω ότι η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Ακόμα παλεύω. Καθημερινά.

»Υπάρχουν περίοδοι που ξεχνάω τις διατροφικές μου δυσκολίες και άλλες φορές είναι το μόνο που σκέφτομαι.

»Αλλά έτσι μοιάζει η ανάκαμψη από την διατροφική διαταραχή για μερικούς ανθρώπους και εξακολουθώ να ελπίζω ότι κάποια μέρα δεν θα το σκέφτομαι πια».

Kesha

«Το να μην τρως δεν είναι καλό για το σώμα, το μεταβολισμό ή το μυαλό σου», είχε πει η Kesha στη Vogue το 2015. «Μίλησα με τη μαμά μου ένα βράδυ και της είπα ότι χρειαζόμουν βοήθεια.

«Στη συνέχεια, πήγα σε ένα κέντρο απεξάρτησης ειδικά για διατροφικές διαταραχές, όπου ένας διατροφολόγος με δίδαξε ότι το φαγητό είναι θετικό για το σώμα σου. Συνειδητοποίησα ότι το να είμαι υγιής είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να κάνω για τον εαυτό μου.

«Τώρα, προσπαθώ να αγκαλιάσω το δέρμα στο οποίο είμαι. Είναι δύσκολο μερικές φορές. Κάθε μέρα πρέπει να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να κάνω αυτή την επιλογή για να είμαι ευγενική με τον εαυτό μου. Αυτή είμαι. Πρέπει να το αγαπήσω αυτό».

Μέγκαν Φοξ

Μιλώντας με το CR Fashion Book το 2021, το μοντέλο και ηθοποιός Fox εξήγησε: «Ήρθα στον κόσμο πολύ φωτεινή, ηλιόλουστή και χαρούμενη. Ωστόσο, πέρασα κάποιο τραύμα στην παιδική μου ηλικία και ανέπτυξα μια αρκετά σοβαρή διατροφική διαταραχή και μανιοκατάθλιψη, που εμφανίζεται στην οικογένειά μου.

»Αλλά καθώς πλησίαζα τα 20 ξύπνησε μέσα μου ένας »περιφρονημένος δαίμονας». Αυτή τη περίοδο της ζωής μου είμαι πολύ ενεργή και επιβραβεύομαι, τόσο συναισθηματικά όσο και πνευματικά».

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη αυτή τη στιγμή».

Τζον Γουάιτ

«Είμαι βουλιμικός. Εξακολουθώ να παλεύω με αυτό», είπε στο περιοδικό Attitude το Δεκέμβριο του 2021 ο αστέρας του Strictly Come Dancing και του μεγάλου Βρετανού Bake Off . «Αν και περνώ στιγμές που δεν με επηρεάζει, κάθε μέρα είναι μια μάχη γιατί σχετίζεται με το πως βλέπεις τον εαυτό σου, πόσες φορές πας στο γυμναστήριο και τι μπορείς ή δεν μπορείς να φας.

»Έχω παλέψει με μια διατροφική διαταραχή εδώ και 15 χρόνια και τελικά βρίσκομαι σε μια θέση όπου είμαι χαρούμενος που είμαι μεγαλύτερος.

«Οι άντρες είναι ρυθμισμένοι να μην μιλούν για το πώς νιώθουν, αλλά δεν έχει σημασία αν είσαι στρέιτ, γκέι, ό,τι κι αν είσαι, πρέπει να ζητήσεις βοήθεια.

«Όταν μοιράζεσαι ένα πρόβλημα, το δηλητήριο αραιώνεται. Ακόμα κι αν είσαι ο πιο εύσωμος τύπος, πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον».

Όλι Αλεξάντερ

«Η βουλιμία ήταν κάτι που μπορούσα να ελέγξω», εξήγησε το αστέρι It’s a Sin και Years & Years , όπως αναφέρει το περιοδικό Attitude . «Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να ελέγξω τίποτα άλλο στην ζωή μου. Πάλευα με τη σεξουαλικότητά μου, οι γονείς μου χώριζαν και ήθελα να τιμωρήσω τον εαυτό μου. Εξέτασα μερικές από τις αιτίες που ήταν η ρίζα του γιατί είχα προβλήματα με το φαγητό, την κατάθλιψη και το άγχος, και άρχισα πραγματικά να αναλύω μερικά από αυτά τα πράγματα.

«Η ανάρρωση είναι πραγματικά μια δια βίου διαδικασία που νομίζω ότι γνωρίζει όποιος έχει βιώσει κάποια ψυχική ασθένεια. Είναι κάτι που το διαχειρίζεσαι, δεν είναι κάτι που απλά φεύγει. Είναι ένα διαρκές πράγμα».

Τες Χόλιντεϊ

«Δεν μπορείς να κοιτάξεις κάποιον και να πεις αν είναι υγιής ή όχι», είπε το μοντέλο στο Good Morning America τον Μάιο του 2021. «Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι με κοιτάζουν και δεν ταιριάζω με αυτό που θεωρείται ως η διάγνωση για ανορεξία, αλλά αυτό μου λέει ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Έχουμε έλλειψη διαφορετικότητας και εκπροσώπησης στον κόσμο. Πραγματικά νιώθω ότι μπορώ να αναλάβω τα πράγματα που μου φέρνει η ζωή και ήμουν πιο χαρούμενη στους μήνες που πέρασα στην ανάκαμψη από ό,τι ήμουν σε ολόκληρη τη ζωή μου.

«Νιώθω πλήρης. Νιώθω γαλήνη. Πραγματικά νιώθω ότι έχω τη δύναμή».

Greyson Chance

«Μόλις ξύπνησα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου ένα πρωί ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω τα πράγματα», έγραψε ο Greyson Chance στο Instagram τον Αύγουστο του 2020. «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ταμπού σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές στην κοινωνία.

»Οι διατροφικές διαταραχές δεν κάνουν διακρίσεις. Επηρεάζουν έναν μεγάλο πληθυσμό ανθρώπων, που δεν εξαρτώνται από το φύλο, την ταυτότητα, την ηλικία ή το υπόβαθρο.

»Τώρα νιώθω πιο δυνατός από ποτέ, αλλά θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν παλεύω ακόμα με την ανορεξία και ξέρω ότι θα είναι μια συνεχής μάχη για το υπόλοιπο της ζωής μου. Για όποιον παλεύει με μια διατροφική διαταραχή, να ξέρετε ότι είμαι εδώ για εσάς, σας καταλαβαίνω και σας ενθαρρύνω να παραμείνετε δυνατοί στον αγώνα σας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024