Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
DeLorean Alpha5: Hλεκτρική επιστροφή

DeLorean Alpha5: Hλεκτρική επιστροφή

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της DeLorean και το νέο Alpha5, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sport coupe με αυτονομία που θα φλερτάρει με τα 500 χλμ.

Μετά από απουσία 40 χρόνων και το DMC-12, η DeLorean σχεδιάζει τη δυναμική επιστροφή της με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sportscar ονόματι Alpha5 το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως στο Concours d’ Elegance του Pebble Beach τον Αύγουστο.

Αν και ριζικά διαφορετικό από τον κινηματογραφικά διάσημο πρόγονό του, το Alpha5 διατηρεί στοιχεία όπως οι προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες και η εξίσου χαρακτηριστική σχεδίαση του πίσω παρμπρίζ. Ένα άλλο κοινό στοιχείο ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον της αμερικανικής φίρμας είναι ότι τόσο το DMC-12 όσο και το Alpha5 φέρουν την σχεδιαστική υπογραφή της Italdesign.

Bέβαια σε αντίθεση με την σφηνοειδή τετραγωνισμένη σιλουέτα του DMC-12, το Alpha5 επενδύει αναμενόμενα σε μια πιο σύγχρονη και αεροδυναμικά ενήμερη σχεδίαση όπου αφθονούν οι πλούσιες καμπύλες.

Αν και μπορεί να εντοπίσει κανείς κάποια μακρινή ομοιότητα στο πίσω τμήμα, το Alpha5 ως τυπικό ηλεκτροκίνητο διαθέτει κλειστή γρίλια, ειδικού σχεδιασμού τροχού για χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση καθώς και ένα επιβλητικό αεροδυναμική διαχύτη ο οποίος παίζει τον δικό του ρόλο στην μείωση του σχετικού μεγέθους σε μόλις 0.23.

Στην αθέατη πλευρά του Alpha5 παρεπιδημεί ένα πλήρως ηλεκτρικό σύνολο αποτελούμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα ξεπερνά τις 100 kWh, προσφέροντας αυτονομία που θα υπερβαίνει τα 480 χλμ.

Παράλληλα όπως έχει ήδη ανακοινώσει η αναγεννημένη DeLorean, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 4,35 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα θα διαμορφωθεί σε 250 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό ακολουθεί μια μινιμαλιστική όσο ψηφιακά ενσυνείδητη σχεδιαστική γραμμή με κυρίαρχες δύο οθόνες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και για το infotainment με τη δεύτερη να είναι αναδυόμενη. Ο θάλαμος επιβατών είναι αυστηρά τετραθέσιος φιλοξενώντας τέσσερα σπορ σχεδιασμένα καθίσματα.

Mε μήκος 2,99 μέτρα, πλάτος 2,044 μέτρα και ύψος 1,37 μέτρα, το Alpha5 θα αποτελέσει την πιο σπορ πρόταση της DeLorean η οποία έχει ήδη ανακοινώσει και συνέχεια καθώς έχει ήδη κατοχυρώσει επίσης τις ονομασίες Alpha, Alpha2 και Alpha 3 τα οποία θα αξιοποιηθούν σε πιο προσγειωμένες κατασκευές.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024