Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Στο σχολείο της σφαγής ο Μπάιντεν - Έκκληση Χάρις για απαγόρευση πώλησης επιθετικών όπλων

Τέξας: Στο σχολείο της σφαγής ο Μπάιντεν – Έκκληση Χάρις για απαγόρευση πώλησης επιθετικών όπλων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, θα βρεθούν στη μικρή πόλη του νότιου Τέξας σήμερα, Κυριακή.

Λίγες ημέρες μετά από μία από τις πιο φονικές επιθέσεις σε σχολείο στις ΗΠΑ, η πόλη Ουβάλντε του Τέξας θρηνεί τα 21 θύματά της.

Για «πολλή βία, πολύ φόβο και πολλή θλίψη» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς ετοιμάζεται να επισκεφθεί την περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, θα βρεθούν στη μικρή πόλη του νότιου Τέξας σήμερα, Κυριακή, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών και επικρίσεων για την καθυστερημένη ανταπόκριση της αστυνομίας την ώρα του μακελειού και την παντελή ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στο κτήριο.

Με τη συζήτηση για την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή να έχει «φουντώσει» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, ζήτησε το Σάββατο την απαγόρευση τέτοιων στρατιωτικών όπλων επίθεσης για το ευρύ κοινό, ενώ παρευρέθηκε στην κηδεία του τελευταίου θύματος των συνολικά 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες σε μια ρατσιστική επίθεση σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενη σε εκείνη και σε άλλες επιθέσεις, η Χάρις είπε ότι είναι ώρα οι Αμερικανοί να πουν «αρκετά πια» στην ένοπλη βία. «Όλοι πρέπει να εναντιωθούν και να συμφωνήσουν ότι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει στη χώρα μας και ότι πρέπει να βρούμε το κουράγιο να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», είπε στους παρευρισκόμενους στην κηδεία.

Η αντιπρόεδρος πρόσθεσε ότι η λύση είναι ξεκάθαρη, και περιλαμβάνει τον έλεγχο του ιστορικού όσων αγοράζουν όπλα αλλά και την απαγόρευση των επιθετικών όπλων.

«Ξέρετε τι είναι ένα όπλο επίθεσης; Σχεδιάστηκε για έναν συγκεκριμένο σκοπό: να σκοτώνει πολλούς ανθρώπους γρήγορα. Ένα όπλο επίθεσης είναι ένα όπλο πολέμου, και δεν έχει καμία θέση, καμία θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024