Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Παρίσι δείχνει το… δρόμο στη Λίβερπουλ

Το Παρίσι δείχνει το… δρόμο στη Λίβερπουλ

Η… εκδίκηση περνάει από το Παρίσι για τη Λίβερπουλ. Οδηγός για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ ο τελικός του 1981.

19. Τόσες είναι οι κούπες με τα μεγάλα αυτιά που θα παραταχθούν στο Παρίσι και στον αποψινό (22:00) τελικό του Champions League. Η μεγάλη στιγμή έφτασε για Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Stade de France.

Η αγωνία χτυπάει… κόκκινο, με Μαδριλένους και Reds να μονομαχούν για το ποιος θα πάρει το στέμμα από την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι.

Μετά από τρία χρόνια, η Λίβερπουλ επιστρέφει σε τελικό Champions League, θέλοντας να κάνει τρεις τις εφετινές της κατακτήσεις. Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ πρόσθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη της τις κούπες των FA Cup-Λιγκ Καπ και κόντρα στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Κάρλο Αντσελότι θα κυνηγήσει το τρεμπλ.

Αναμφίβολα, μόνο εύκολο δεν είναι το έργο της παρέας του Κώστα Τσιμίκα κόντρα σε μια ομάδα που μετράει 13 βαρύτιμα τρόπαια. Η προηγούμενη συνάντησή τους στον τελικό του Κιέβου το 2018 ξυπνάει άσχημες μνήμες στη Λίβερπουλ, που είχε γνωρίσει την ήττα από τη Ρεάλ με 3-1. Αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν και ο Κάριους, με τα δύο από τα τρία γκολ των Μαδριλένων να αποτελούν γκάφες τους.

Είχε διάσειση ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης | Reader

Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ ψάχνει εκδίκηση για το χαμένο συναπάντημα του Κιέβου, με το Παρίσι να της δείχνει το δρόμο.

Όπως και σήμερα, έτσι και τη σεζόν 1980-1981, οι δυο μονομάχοι βρέθηκαν στον τελικό που έλαβε χώρα στην Πόλη του φωτός. Τότε το μεγάλο ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών είχε διεξαχθεί στο Parc de Princes, ενώ το αποψινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο στο Stade de France.

Η… μοίρα έφερε ξανά στη Γαλλία τις δυο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τον τελικό του 1981 να έχει θετική κατάληξη για την κόκκινη μεριά του Μέρσεϊσαϊντ.

Με γκολ του Κένεντι στο 82ο λεπτό, η κούπα κατέληξε σε «κόκκινα» χέρια και ήταν μάλιστα και η τελευταία φορά που η «βασίλισσα» ρίχτηκε στο… καναβάτσο. Ο χαμένος τελικός του Παρισιού πείσμωσε τους Μαδριλένους, που μετρούν από τότε επτά στις επτά κατακτήσεις!

Για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ μονομαχούν στον τελικό. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ, καθώς κανένα άλλο ζευγάρι δεν έχει «ανταμώσει» τόσες φορές στον αγώνα που κρίνει τον τίτλο. 41 χρόνια μετά, Reds και Μαδριλένοι θα κατακλύσουν το Παρίσι, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ευελπιστεί σε νέα χαμόγελα. Μένει να φανεί αν η Πόλη του φωτός εξελιχθεί σε Πόλη της… Λίβερπουλ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024