Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο από το Ιδρυμα Μπότση σε Ιορδάνη Χασαπόπουλο, Νίκο Ευαγγελάτο, Προκόπη Γιόγιακα

Βραβείο από το Ιδρυμα Μπότση σε Ιορδάνη Χασαπόπουλο, Νίκο Ευαγγελάτο, Προκόπη Γιόγιακα

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση στους δημοσιογράφους

Τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο τίμησε το Ίδρυμα Μπότση, στην 37η τελετή απονομής των καθιερωμένων Δημοσιογραφικών Βραβείων, με την ειδική διάκριση για τα 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας του στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του MEGA, της ενημερωτικής εκπομπής «Κοινωνία ώρα MEGA» παρέδωσε το βραβείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η 37η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του ιδρύματος προαγωγής δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση, πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος με αφετηρία το πολιτικό ρεπορτάζ διέγραψε μια σημαντική και αδιάλειπτη πορεία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, υπηρετώντας πάντα τις αρχές της δημοσιογραφίας με ήθος και συνέπεια.

Η φετινή διάκριση για τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ήρθε να επιβεβαιώσει την μακρά πορεία του στον χώρο που έχει στεφθεί πολλές φορές με επιτυχίες, τόσο στο κομμάτι της κάλυψης μεγάλων πολιτικών γεγονότων όσο και στην παραγωγή και συντονισμό επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος

Ανάμεσα στα πρόσωπα που τιμήθηκαν ήταν και ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος παρέλαβε το Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο θεσμός δημιουργήθηκε προς τιμήν του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ, πρωτοπόρου των Γλωσσικών Τεχνολογιών και ιδρυτικού μέλους της διοικούσας του ECI, αείμνηστου Γιώργου Καραγιάννη.

Και τον Προκόπη Γιόγιακα

Βραβείο για την πολυετή ενασχόλησή του με τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, την ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές, απονεμήθηκε και στον δημοσιογράφο των «Νέων» και του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Προκόπη Γιόγιακα.

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ένα συνολικό βραβείο προς όλους τους υγειονομικούς συντάκτες της χώρας, το οποίο παρέλαβε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου. «Καθένας προσωπικά και όλοι μαζί, κληθήκαμε να δώσουμε τη μάχη με έναν επικίνδυνο αόρατο εχθρό που απείλησε σοβαρά τη ζωή μας, την ελευθερία μας και τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Με μεγάλη τόλμη, προσωπικό ρίσκο και αίσθημα ευθύνης, τίμησαν το ρόλο τους να ενημερώσουν την κοινωνία και αψήφησαν τον κίνδυνο», ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στην πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου. Επιπλέον, ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν: Στον ΕΔΟΕΑΠ για την ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας, στην ΕΣΠΗΤ για την προσφορά της στους επαγγελματίες δημοσιογράφους του περιοδικού και ηλεκτρονικού Τύπου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της, στην καθηγήτρια και δημοσιογράφο Γιώτα Αντωνοπούλου για την ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Σύγχρονη αθλητική επικοινωνία, δημοσιογραφία και φωτοειδησεογραφίας» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Με ειδική διάκριση τιμήθηκε ο δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας της ΕΙΗΕΑ Τάσος Μπούρας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για την έκδοση του συλλογικού τόμου «1821/2021- Όταν ο Τύπος έγραφε την Ιστορία του 1821» και ο βουλευτής και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για το τρίτομο έργο του «Το χρονικό της επανάστασης – Μέσα από τις εφημερίδες της Παλιγγενεσίας».

Επιπλέον, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Χριστίνα Γκερέκου, Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Μαρία Μαγκλάρα, Χρήστο Μυλωνά, Θωμά Νασιάδη, Ζέτα Τζιώτη, Κώστα Χολίδη, Παντελή Βλαχόπουλο, Φώτη Κόλλια, Σταμάτη Ζησίμου και Μαρία Μαθιοπούλου, Πάνο Σουρέλη, Λευτέρη Σκιαδά, Δημήτρη Μανιατάκο(πρώην ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Τρίπολη) , Θανάση Τσίτσα, Βαγγέλη Ιωάννου, Παναγιώτη Καλλίγερο, Σωτήριο Βόσδο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024