Πολλοί είναι αυτοί που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν στραφεί στη γυμναστική στο σπίτι.

Άλλωστε, αυτές οι προπονήσεις έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Όσοι τις προτιμάτε γνωρίζετε ότι γλιτώνετε χρόνο, γυμνάζεστε ό,τι ώρα θέλετε και παράλληλα προσέχετε τα παιδιά σας ή περιμένετε να ετοιμαστεί το φαγητό τους.

Ωστόσο, μερικές φορές όταν γυμνάζεστε στο σπίτι είναι δύσκολο να βρείτε κίνητρο ώστε να συνεχίσετε.

Χωρίς την ατμόσφαιρα υψηλής ενέργειας του γυμναστηρίου ή την παρακίνηση από τον επαγγελματία γυμναστή, οι προπονήσεις στο σπίτι μπορεί να γίνουν μονότονες.

Οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να μην τα παρατήσετε και να κάνετε τη γυμναστική στο σπίτι πιο συναρπαστική.

Ακούστε μουσική

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Μπρίτις Κολούμπια Οκάναγκαν, βρήκε ότι η μουσική μπορεί να κάνει ακόμα και τη σκληρότερη προπόνηση πιο υποφερτή, ακόμη και για ανθρώπους που δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριοι.

Η μουσική κατά τη διάρκεια της προπόνησης μπορεί να λειτουργήσει ως μία στρατηγική απόσπασης της προσοχής, δηλαδή να αποσπάσει την προσοχή σας από φυσιολογικές αντιδράσεις του σώματος, όπως ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός ή η κούραση και έτσι να εξασφαλίσει καλύτερες επιδόσεις. Σχετική επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brunel επιβεβαίωσε ότι η μουσική συμβάλλει καθοριστικά στις καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

Δημιουργήστε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Εάν συνηθίζατε να πηγαίνετε σε γυμναστήριο, η μεγαλύτερη πρόκληση μπορεί να είναι ότι ο χώρος στο σπίτι σας δεν είναι ο ίδιος. Η δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου προπόνησης μπορεί να ανακουφίσει μέρος αυτής της δυσαρέσκειας.

Όταν βρίσκεστε σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να γυμναστείτε χωρίς περισπασμούς. Ακόμη κι αν δεν έχετε την πολυτέλεια ενός έξτρα δωματίου, μπορείτε αξιοποιήσετε κάποιο σημείο στον χώρο σας, απλά μετακινώντας τα έπιπλα.

Γυμναστείτε μια συγκεκριμένη ώρα

Η συνέπεια είναι το κλειδί όσον αφορά στην καλή φυσική κατάσταση. Οι άνθρωποι τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα όταν λειτουργούν στο πλαίσιο μιας ρουτίνας, οπότε επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία να είστε σίγουροι ότι θα μπορείτε να γυμνάζεστε, π.χ. πριν ή μετά τη δουλειά σας.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τη γυμναστική

Αφού ολοκληρώσετε την προπόνησή σας, τακτοποιήστε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήσατε, αλλά μην τον κρύψετε, ώστε να σας υπενθυμίζει την επόμενη προπόνησή σας.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την προσπάθεια

Μετά από κάθε προπόνηση είναι σημαντικό να δίνετε μια μικρή επιβράβευση στον εαυτό σας, ώστε να κρατήσετε τη διαδικασία συναρπαστική.

Φυσικά, δεν εννοούμε να παραγγέλνετε burger μετά τη γυμναστική, αλλά να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ή να αφιερώνετε χρόνο στην προσωπική σας περιποίηση, γεμίζοντας την μπανιέρα. Η ικανοποίηση από την επιβράβευση σε συνδυασμό με τις ενδορφίνες που προκαλεί η σωματική άσκηση θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο τη γυμναστική στο σπίτι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr